Články, Informace výrobců, TZB

Výrobce výtahů společnost Schindler představuje aplikaci myPORT

Společnost Schindler, přední světový výrobce výtahů a eskalátorů, je také průkopníkem ve vývoji inteligentních systémů řízení. Systémy společnosti Schindler poskytují optimální přepravu cestujících v ranních či odpoledních špičkách a zároveň tak pomáhají řídit pohyb lidí po budově. Díky nové aplikaci myPORT, která byla celosvětově představena koncem roku 2014, může být městská mobilita ještě efektivnější a bezpečnější. A to zase otevírá mnoho nových možností a příležitostí při návrhu budov.

Stále více lidí žijících v rostoucích městech se dnes chce bezpečně a spolehlivě dostat tam, kam potřebují. A právě proto, aby bylo možné snížit s tím spojené čekací doby u bezpečnostních vrat, vstupních dveří nebo výtahů a zároveň zlepšit i zabezpečení budov, vyvinula společnost Schindler aplikaci myPORT pro chytré telefony. Tato nová aplikace nabízí majitelům budov výrazně vyšší bezpečnostní standardy než kdy dříve a jejich uživatelům dává větší svobodu.

Schindler představuje aplikaci myPORTSchindler představuje aplikaci myPORT

Jednoduše, rychle a bezpečně: to jsou hlavní zásady nové aplikace společnosti Schindler spravující přístup v budovách. Uživatelům budovy, kteří si nainstalovali aplikaci myPORT, stačí jenom odemknout svůj chytrý telefon kódem PIN nebo dotykovým ID a ukázat jej čtečce myPORT. Uživatelům může tento systém připadat neuvěřitelně jednoduchý, ale myPORT přitom vychází ze systému na úrovni elektronického bankovnictví, který splňuje ty nejvyšší nároky na bezpečnost. Systém využívá kombinaci údajů o čase, topologii budovy a několika datových kanálů, aby se ujistil, že uživatel chytrého telefonu skutečně má oprávnění vstupu do dané budovy. Uživatelé budov mohou aplikaci myPORT používat nejenom pro otevírání dveří, ale také pro přivolání předprogramovaných výtahů, díky čemuž je pro ně i jejich návštěvníky pohyb po budově mnohem jednodušší a rychlejší, aniž by přitom museli vytahovat svůj telefon z kapsy nebo tašky.

Systém myPORT dokáže poskytnout přístup i návštěvníkům, kteří si aplikaci myPORT nenainstalovali. Pokud je to potřeba, může aplikace vygenerovat SMS zprávu, kterou návštěvníkovi odešle. Po příchodu do budovy pak návštěvníkům stačí kliknout na odkaz zaslaný v SMS a obdrží video kód, který lze ukázat vstupnímu zařízení PORT. Tento video kód je novým prostředkem společnosti Schindler, který umožňuje rychlý a jednoduchý přístup, protože chytrý telefon není nutné držet v jedné poloze, namířit ho konkrétním směrem nebo přiblížit na určitou vzdálenost, aby jej zařízení PORT přečetlo.

Video ukázka a další informace o nové aplikaci myPORT jsou k dispozici na: http://www.theporttechnology.com (oddíl Latest News).

tisková zpráva