Články, Informace výrobců, Střechy

Nový hranatý okapový svod PREFA

Novinka Společnost PREFA Aluminiumprodukte – hranatý okapový svod PREFA – doplňuje „hranatý“ okapový systém z hliníku. Se svým jednoduchým a elegantním designem je vhodný pro použití na moderních budovách. 

Protlačovaný hranatý svod PREFA má tloušťku materiálu 1,6 mm a je široký/hluboký 100 mm. Svod se vyznačuje robustním provedením, minimální hlučností a rovněž důmyslně skrytým, a přitom funkčním upevněním pomocí trnu se závitem M10. Na ten se svod uchycuje pomocí průběžného upevňovacího profilu, který se nachází na zadní stěně svodu. Výsledkem je elegantní a žádným výstupkem (objímkou) nenarušený svod, který tak může plnit funkci designového prvku moderní fasády.

Hranatý okapový systém PREFA se skládá z několika prvků, mezi něž patří například hranatý svod s kotlíkem, různá kolena 72 °, hranaté žlaby, sběrné kotlíky s hranatým zaústěním. Ucelený systém doplňků hranatého svodu se snadnou, rychlou a bezpečnou montáží je k dispozici v osmi základních barvách či přírodním hliníku. Nabízí se i možnost barevného provedení na objednávku podle vzorníku RAL.

podle podkladů firmy PREFA Aluminiumprodukte, s. r. o.

prefa02 71482Nový hranatý okapový svod PREFANový hranatý okapový svod PREFA