Dřevěné a montované konstrukce, Informace výrobců

Zvukověizolační deskové materiály WOLF – jednička v dodatečném odhlučnění

Zvuk jako takový se šíří nejen vzduchem, ale i prvky konstrukce. Výbornými vodiči jsou například ocel a dřevo. Odborná firma vám při nezávazné konzultaci pomůže najít problémová místa a navrhne efektivní opatření. Jednoduchým řešením dodatečné zvukové izolace je provedení odhlučnění pomocí zvukověizolačních deskových materiálů WOLF®.
 
Jde o tzv. systémové řešení pro jednotlivé vodorovné nebo svislé konstrukce, jako jsou podlahy, stropy a stěny. Hlavní předností systémových řešení je jednoduchost a rychlost pokládky, vysoká účinnost a příznivá cena.
Desky WOLF® se kladou na sraz s přesahem minimálně 100 mm. V případě potřeby se zkrátí na potřebný rozměr zalamovacím nožem a olepí biologickou páskou.
Při pokládce na podlahu je potřeba vzít v úvahu několik základních věcí:
– podklad (betonová deska nebo dřevěná konstrukce) musí být pevný, suchý a zbavený nečistot;
– konstrukční výšku – může být především problém při rekonstrukcích stávajících objektů;
– finální nášlapnou vrstvu (to, po čem budu chodit), například plovoucí laminátovou podlahu, masivní parkety, dlažbu nebo koberec.
 
Z praxe platí jednoduché pravidlo: pokud nášlapná vrstva plave, plavou také zvukověizolační desky WOLF®. Pokud se nášlapná vrstva lepí, lepí se celoplošně i desky WOLF®.
Montáž zvukověizolačních desek na strop je poněkud složitější. Ve většině případů se desky šroubují na dřevěný nebo kovový rošt a přikryjí se vrstvou sádrokartonu. Desky je možné použít i do podhledových konstrukcí. Tady je třeba dát pozor na poměrně velkou hmotnost takové konstrukce a použít odpovídající kotvicí prvky.
U svislých konstrukcí stěn a příček se nabízí hned několik systémových řešení pro zvýšení vzduchové neprůzvučnosti konstrukcí. Je zde možnost přímé montáže za použití speciálních akustických hmoždinek Herkules nebo montáž předstěny z kovových (dřevěných) profilů. Příčkové konstrukce lze i dodatečně izolovat vrstvou zvukověizolačních desek WOLF® a následně přikrýt finální vrstvou sádrokartonu. Vždy je třeba dbát montážních pokynů a doporučení výrobce pro dosažení maximálního zvukověizolačního účinku.
Podrobnější informace naleznete na webových stránkách www.wolfdesky.cz.
podle podkladů společnosti Ciur