Beton, Informace výrobců

ZAPA beton rozšiřuje své portfolio výrobků

ZAPA beton, a. s., je firma s 28letou historií. Je jedním z největších výrobců transportbetonu na českém i slovenském trhu. Vozový park a provozovny nemůžete přehlédnout, mají jedinečný vzhled, který je vždy spojen s místem, ve kterém se nacházejí. ZAPA beton, a. s., je moderní firma také díky lidem, kteří do našeho ZAPA SVĚTA vnášejí svou energii, nápady a nové moderní inovace. Je součástí silného německého koncernu Dyckerhoff a nadnárodní skupiny Buzzi Unicem, která působí po celém světě.

Pro inspiraci představujeme několik speciálních a jedinečných produktů:

ZAPA QCC
Společnost ZAPA beton vyvíjí neustále vlastní speciální produkty, mezi které patří i ZAPA QCC (Quick Clever Concrete = rychlý chytrý beton). Jedná se o vysoce tekutý beton, který spojuje výhody tradičně vibrovaného a samozhutnitelného betonu. Tato betonová směs se způsobem zpracování blíží samozhutnitelným betonům (SCC beton), ale není tak citlivá na obsah dávek vstupních surovin s vynikající zpracovatelností v konzistenci SF1. Umožňuje snadné a rychlé uložení betonu při výrazné úspoře času a počtu pracovníků. Doba zpracovatelnosti tohoto betonu je 90 minut v závislosti na okolní teplotě vzduchu. Beton ZAPA QCC odpovídá požadavkům norem ČSN EN 206 + A1 a ČSN P 73 2404.

ZAPA QCC je možné použít jak na horizontální, tak vertikální monolitické konstrukce, jako jsou stěny, sloupy, základové pasy a desky. Výhodou tohoto betonu je vysoká tekutost, bez segregace materiálů a rizika „krvácení“ betonu. Vysoká tekutost usnadňuje realizaci složitějších tvarů konstrukcí a zvyšuje přesnost a rovinnost konstrukce (konstrukci není nutné rovnat potěrem). Ukládka betonu probíhá pomocí skluzu, bádiemi nebo čerpadlem. ZAPA QCC lze vyrábět v tloušťkách už od 100 mm.

Betonárna Holubice, vzhled odkazující na bitvu tří císařů u SlavkovaUkládka samonivelačních betonů je velmi rychlá a výsledek je dokonalý

Samonivelační lité potěry ZAPA SLIM a ZAPA ANHYSCREED
Mezi běžně dodávané produkty patří i lité potěry. Toto řešení podlahových ploch je stále u zákazníků oblíbenější, a proto ZAPA beton a.s. nabízí hned dva materiály pro realizace litých potěrů. ZAPA SLIM je tekutý potěr na bázi cementu se samonivelačním efektem vyráběný v souladu s ČSN EN 13 813. Je vyráběn standardně ve třech pevnostních třídách. Tekutost ZAPA SLIM umožňuje rychlou pokládku, denně lze takto realizovat až 1000 m² podlahy. Cementový litý potěr je vhodný do trvale vlhkých prostor, kde není například možné použít anhydritový potěr (garáže, sauny, koupelny, apod.).

ZAPA ANHYSCREED je tekutý potěr na bázi síranu vápenatého se samonivelačním efektem. Po-užívá se hlavně v podlahách uvnitř budov s výjimkou trvale vlhkých prostor (garáže, sauny). Aplikuje se především v rodinných domech, administrativních, obchodních a veřejných budovách. Představuje ideální podklad pod všechny druhy podlahových krytin (koberce, laminátové a dřevěné podlahy, dlažba).

Lité potěry jsou dnes velmi oblíbenéPěnobeton dokáže vytvořit dokonalý podklad pro další podlahové vrstvy

ZAPA BUBBLE – novinka pro letošní rok 2020!
Novinkou pro tento rok je výrobek, který nalezne uplatnění jak u novostaveb, tak i u rekonstrukcí. ZAPA BUBBLE je lehký beton, který lze popsat jako směs cementu a vzduchových pórů. Díky speciální výrobě má nízkou objemovou hmotnost, kterou lze přizpůsobit dle přání zákazníka či projektanta (investora). Litý pěnobeton s označením ZAPA BUBBLE lze použít bez ohledu na nerovnost a výskyt instalačních rozvodů. Pomocí tohoto speciálního produktu lze poměrně snadno tepelně izolovat a zároveň dostatečně vyrovnat podklad pro další aplikaci podlahových vrstev. Pěnobeton je tvarově snadno přizpůsobitelný a vytváří dokonale rovný povrch nezávisle na podkladu. 

ZAPA DROP – drenážní beton
Drenážní beton od společnosti ZAPA beton je beton nové generace, který díky své mezerovité struktuře propouští dešťovou vodu do podloží a zároveň tvoří finální povrchovou vrstvu bez nutnosti dodatečných úprav. Drenážní beton propouští až 95 % srážek (dle americké normy ASTM C 1701), což představuje významný přínos pro ekologii. Proto je jeho po-užití vhodné zejména v městských parcích, cyklostezkách, v okolí bytových domů, bazénů a na parkovištích.

Drenážní beton ZAPA DROPBílá vana

ZAPA AQUASTOP – bílé vany u podzemních konstrukcí
ZAPA AQUASTOP je beton navržený pro konstrukce bílých van a podzemních konstrukcí se sníženým vývinem hydratačního tepla, menším smrštěním a minimálním průsakům tlakové vody. Díky svým vlastnostem a použití speciálních přísad zvyšujících odolnost betonu proti působení tlakové vody je ZAPA AQUA-STOP vhodný zejména pro použití v konstrukcích tzv. bílých van, kde je požadavek na eliminaci vzniku trhlin a minimalizaci průsaku vody konstrukcí.

Veškeré informace o současné nabídce speciálních betonů naleznete na www.zapa.cz.

podle podkladů společnosti ZAPA beton