Dřevěné a montované konstrukce, Fasádní pláště, Informace výrobců

Spolehlivá ochrana dřevostaveb – DELTA®-FASSADE

DELTA® FASSADE je dlouholetými zkušenostmi ověřená ochrana fasád s otevřenou spárou. Spolehlivost materiálu vychází z více než dvacetileté tradice jeho výroby. Jak je u výrobce DÖRKEN samozřejmostí, je k dispozici i nezbytný garantovaný lepicí a těsnicí program zajištující jednoduchou proveditelnost a funkčnost v každém detailu, ať už se jedná o vzájemné spojení pásů, nebo o napojení na rámy oken a či další konstrukční prostupy.

Technická data fólií DELTA®-FASSADE

– Materiál: polyesterová textilie s vodotěsným speciálním plastovým povrstvením a samolepicími okraji po obou stranách pásu (DELTA-FASSADE S k dodání bez samolepicích okrajů)
– Požární vlastnosti: třída E dle EN 13501-1
– Pevnost: cca 370/270 N/5 cm dle EN 12311-2
– Průtažnost: > 10 %
– Vodotěsnost: vodotěsná W 1 dle EN 13859-1 + 2
– Hodnota sd: cca 0,02 m
– Teplotní odolnost: –40 až +80 °C
– Hmotnost: cca 270 g/m²
– Hmotnost role: cca 20 kg

Pokud se rozhodujeme pro fasádu s otevřenou spárou, musíme řešit vhodnou ochranu tepelněizolačních hmot nejen proti povětrnostním vlivům, ale rovněž proti nesmlouvavým účinkům UV záření, kterým bude fólie dlouhodobě vystavena. Mezery mezi lamelami fasádního obkladu část UV záření propouštějí na další hmotné vrstvy. Fólie DELTA®-FASSADE má proto nelehký úkol se s tímto nepříznivým jevem náležitě vypořádat.

DELTA FASSADE a fasáda s otevřenými spárami, jejichž plocha nepřesahuje 20 % celkové plochy fasády (nedaleko Valašského Meziříčí)DELTA FASSADE S PLUS a fasáda s plánovaným podílem spár větším než 20 % celkové plochy fasády (v Bukovince)

Rozlišujeme dva typy fólie: DELTA®-FASSADE a DELTA-S. DELTA®-FASSADE S je to nejodolnější, co výrobce DÖRKEN k ochraně fasád s otevřenou spárou dodává. V jejím případě může nezakrytá plocha fasády zaujímat až 40 % její celkové plochy. Znamená to, že zvolíme-li fasádní obkladové lamely šíře 75 mm, můžeme mezi nimi ponechávat 50mm mezery.

Samotná fólie je temně antracitové barvy, stejně tak jako lepicí a těsnicí doplňky, kterými jsou kartušové lepidlo DELTA®-THAN pro napojení na rámy oken, římsy, sokly atd. nebo samolepicí elastická manžeta DELTA®-FLEXX BAND pro řešení nejrůznějších potrubních prostupů, rohů rámů oken atd. Pro rychle slepování jednotlivých je výhodné použít fólie DELTA®-FASSADE S PLUS, u nichž je lepení integrováno do podélného okraje pásu, a to po jeho obou stranách. To znamená, že slepujeme systémem lepidlo do lepidla. Výsledkem jsou rychle a dokonale lepené pásy. 

DELTA®-FASSADE nepatří mezi fólie snažící se ulovit zákazníka nízkou cenou. V tomto segmentu výrobků ji budeme marně hledat. DELTA®–FASSADE je technický výrobek, jehož cílem je dlouhodobě poskytovat maximální komfort obvodovým konstrukcím dřevostaveb a jejich uživatelům.

Více informací o výrobcích DELTA najdete na zcela nových stránkách www.dorken.cz.

podle podkladů firmy Dörken