Články, Informace výrobců

Špičkové komíny Schiedel

Pokud plánujete stavbu domu, je dobré zvážit, zda využijete komín. Moderní komín je důležité technické zařízení, které významně ovlivňuje provozní bezpečnost a účinnost otopné soustavy, ekonomiku vytápění a celkový standard bydlení. 

Uni Advanced je univerzální komín se všemi přednostmi systému SchiedelPři výpadku energií či dodávky plynu komín umožní využít alternativní zdroj tepla. S univerzálním komínem se vždy můžete rozhodnout, čím budete topit, podle toho, co je pro vás nejvýhodnější.

Jak vybrat komín
Při výběru komína důvěřujte především prověřeným výrobcům. Na trhu se v posledních letech objevují skládané komíny od pochybných výrobců. Existuje také množství internetových obchodů, které nabízejí komíny a příslušenství neznámého původu a kvality. Někteří dodavatelé nabízejí dokonce záruky delší než je jejich existence na trhu nebo různé pochybné certifikáty. Dát si do domu takový komín, znamená vložit do něj při stavbě časovanou bombu. Nezapomeňte, že oprava komína je náročná a mnohdy nemožná věc. Důležité je při výběru vědět, že kupujete certifikovaný komín s důvěryhodnými zárukami, servisem a podporou. To se vám bude hodit jak při stavbě, tak v případě potíží.
Při volbě komína vsaďte jednoduše na zkušenosti výrobce. Jedničkou na českém trhu je výrobce komínů Schiedel, který se může pochlubit více než 20letou působností. Vývojem, výrobou a testováním komínových systémů se odborníci mateřské firmy v Německu zabývají již 70 let. Za produkty Schiedel stojí testy ve zkušebnách, výzkumné centrum a milióny spokojených zákazníků po celém světě, kteří oceňují bezpečí, úspory a komfort. Pokud vsadíte na pověstnou německou technologii, rozhodně neuděláte chybu.

Nadstandardní záruky Schiedel
Kromě inovativních a bezpečných komínových systémů dostanete také zázemí stabilního výrobce, poradenství, servis a záruky. Na rozdíl od jiných komínů nabízejí originální komínové systémy Schiedel trojnásobnou 30letou záruku – při vyhoření, při působení vlhkosti a zároveň při poškození korozí. Záruky jsou jasně definované a díky dlouholetému působení na českém trhu také věrohodné.

Stálice mezi komíny – Schiedel Uni Advanced
Skvělý tip na prvotřídní, ale cenově dostupný a univerzální komínový systém představuje UNI ADVANCED. Jde o léty prověřený koncept, který je vyladěn inovacemi k dokonalosti. Je opatřen izostaticky lisovanou keramickou vložkou. Ta zajišťuje odolnost komína vůči vysokým teplotám, vlhkosti i korozi. Uni Advanced je vhodný pro širokou škálu spotřebičů a za dobrou cenu v něm dostanete všechny technické finesy prémiového výrobce.

Certifikovaná izostatická vložka Schiedel
Součástí komínového systému Schiedel je mimořádně odolná tenkostěnná izostatická vložka dlouhá 66 cm, která je opatřena hrdlovým spojem. V případě potřeby ji lze krátit a výškově přizpůsobit pro napojení jakéhokoliv spotřebiče. Méně spojů na této delší vložce pak znamená také méně chyb při montáži.
Betonové tvárnice na stavbu komínu jsou opatřeny broušenou ložnou spárou pro rychlejší a přesnější zdění. Zakoupit lze 6m sady nebo jednotlivé bloky tvárnice+izolace+vložka.

schiedel-06 72356Prefabrikovaná komínová pata usnadňuje založení komínaBroušená tvárnice pro přesné a rychlé zdění šetří čas i peníze

Komínová pata usnadní stavbu komína
Novinkou jsou cenově zvýhodněné sady s prefabrikovanou patou pro bezchybné založení komínu. Dostáváte tak smontovaný základ o výšce 66 cm s odvodem kondenzátu. Výhodou je jednoduchá manipulace s použitím rudlu a především úspora času při realizaci (cca o 2 hodiny) a tím i peněz.

Stavba komína hračkou
Kvalita komínu nespočívá jen v kvalitních dílech, výsledek ovlivňuje i správná montáž. Schiedel nabízí vyladěné stavební díly komínového systému od komínové paty až po ústí komína včetně příslušenství. Výsledkem je krátká doba montáže, úspora nákladů a vyloučení montážních chyb.
Celkově je stavba komínu UNI ADVANCED rychlá, maximálně přesná a jednoduchá.

Komíny v e-shopu
Vzhledem k velkému zájmu zákazníků o výhodné nákupy na internetu a snaze ochránit zákazníky před neseriózními nabídkami překupníků komínových dílů připravil Schiedel oficiální komínový e-shop. Najdete v něm především kompletní sortiment komínových systémů a doplňků, včetně akčních nabídek. Jednoduše si zde vyberete svůj komín a místo jeho odběru. Po odeslání objednávky vás bude kontaktovat obchodní zástupce, aby ověřil, že jste vybrali opravdu to, co potřebujete. Objednávka přes tento systém je rychlá, velmi jednoduchá a není omezena žádným minimálním odběrem. E-shop najdete pod příslušnou záložkou na webu www.schiedel.cz.
podle podkladů firmy Schiedel

Komín může znamenat úspory, nezávislost i hřejivou atmosféruPrimárně se od komína očekává bezpečí