Články, Informace výrobců

Elektrocentrály MEDVED – z Třebíče do celého světa

Elektrocentrály MEDVED jsou tím nejlepším důkazem toho, že i u nás v Česku umíme dělat výrobky světové kvality. Široká výkonová škála, poctivé motory a řada praktických funkcí z nich dělají spolehlivý zdroj energie pro firmy i domácnosti. Dnes má značka MEDVED reputaci, kterou jí řada konkurentů může jenom tiše závidět.

I v základu umí hodně
Základní produktovou řadu elektrocentrál MEDVED tvoří jednofázové (230 V) a třífázové (400 V) přístroje. Všechny jsou vybaveny spolehlivými motory značek Honda nebo Vanguard a odolnými alternátory Sinco či Linz. Jejich kostru tvoří robustní ocelový rám, který chrání stroj před poškozením. S elektrocentrálami se snadno manipuluje, jsou nenáročné na údržbu a startovat je můžete ručně nebo elektronicky – záleží jen na vás, co je vám pohodlnější. Tyto elektrocentrály využijete ve většině běžných provozů.

Elektrocentrála MEDVED Grizzli GR 7032 H

Stabilní napětí i velký rozběhový proud
Jestliže hodláte napájet spotřebiče citlivé na kolísání napětí (např. měřicí přístroje, počítače, televize atp.), sáhněte po elektrocentrále s AVR – elektrocentrále s elektronickou regulací výstupního napětí, která nedovolí přílišný pokles nebo přílišný růst napětí v toleranci ±2 %. Příkon spotřebiče přitom může dosahovat i maximálního výkonu elektrocentrály.

V nabídce MEDVEDA nechybí ani elektrocentrály s kompaudním trafem, které jsou schopny na úkor poklesu napětí dodat velmi vysoký rozběhový proud. Toho využijete při napájení spotřebičů, jež potřebují při startování rychle roztočit motor – např. cirkulárky, řezačky atp.

MEDVEDOVA specialita – elektrocentrály bez motoru
Zejména pro zemědělské a lesnické podniky MEDVED připravil speciální elektrocentrály M-WATT s kardanovým pohonem. Tyto elektrocentrály nemají motor – o jejich pohon se stará kardanový výstup z motoru např. traktoru. Díky tomu získáte spolehlivý zdroj elektrické energie, kdekoliv ho zrovna potřebujete. Třeba uprostřed kukuřičného pole nebo na okraji hlubokého lesa.

ATS – spolehlivý záložní zdroj
Abychom produktovou škálu MEDVEDA důstojně uzavřeli, nesmíme zapomenout ani na jeho záložní zdroje – ATS. Tuto elektrocentrálu stačí jen napojit na stávající elektrický rozvod a v případě výpadku proudu elektrocentrála sama naskočí. Jelikož je vybavena elektrickým startováním, dochází u ní k pravidelným profilaktickým startům pro zajištění připravenosti systému. ATS jsou vhodné jako záložní zdroje domácností, firem, obecních úřadů, výtahových systémů atp.

Špičkové portfolio, nejméně dvouletá záruka a bezstarostný profesionální servis. To jsou ve zkratce elektrocentrály MEDVED. Vyrábí se v malém městečku Třebíč, dosahují světových parametrů a pořídit si je můžete třeba u autorizovaného dodavatele – firmy MANEK stavební stroje.

podle podkladů společnosti MANEK stavební stroje