Konference, semináře

94. Betonářské odpoledne – Budova Enterprise Office Center na pražské Pankráci

Česká betonářská společnost ČSSI pořádá dne 25. dubna 2017 od 17 hodin přednášku na téma Budova Enterprise Office Center na pražské Pankráci. Přednáška se koná v posluchárně C 215, na Fakultě stavební ČVUT v Praze (Thákurova 7, Praha 6).

Budova Enterprise Office Center je navržena na parcele lemované pražskou magistrálou a kancelářským centrem Gemini. Stavba půdorysně kopíruje stopu ulice 5 května. Rytmus vertikálních prvků se s pohybem podél budovy proměňuje a podporuje dynamický design fasády. Hmota nižšího podlažního křídla respektuje uliční čáru v ulici Pikrtově a dotváří její prostor. Kancelářské plochy v 11 nadzemních podlažích jsou doplněny obchodními plochami, kavárnou a kantýnou v přízemí, garážemi a technickým zázemím ve čtyřech suterénech a na střeše.

Opláštění má díky trojitému zasklení velmi dobré tepelněizolační a akustické vlastnosti. V přízemí jsou plné plochy a vstup obloženy sklocementovými deskami. Nad prostorem haly je navržen páteřní nosník z předpjatého monolitu s ocelovými krokvemi a trojitým zasklívacím systémem. Stavba svým řešením splňuje požadavky BREEAM Excellent.

Program
● Architektonický návrh – doc. Ing. arch. Vladimír Krátký,
● Projekt a statické řešení – Ing. Miloslav Valenta Ing. Milan Mužík, PPP, spol. s r. o.
● Realizace stavby – Ing. arch. Lukáš Tůma, STRABAG, a. s.

Účast je pro přihlášené zdarma, registrovat se lze zde

mi podle podkladů pořadatele