Projekty

Začne rekonstrukce Obchodního domu Ládví

Obchodní dům Ládví v Praze 8-Ďáblicích čeká v letošním roce rekonstrukce. Jeho vlastník a provozovatel společnost Regata Čechy zveřejnil rozsah a harmonogram prací. Rekonstrukce proběhne v součinnosti se společností Ahold Czech Republic, která v objektu provozuje supermarket Albert. I ten projde celkovým remodelingem, a proto bude pro veřejnost uzavřen od začátku května do začátku září.

Stavba obchodního domu pochází ze 70. let 20. století a dodnes je de facto srdcem tohoto sídliště, které přineslo řadu neobvyklých řešení, kvalitativně vystupujících z dobové panelové produkce. Obchodní dům od první poloviny 90. let vlastní společnost Regata, která v roce 2000 provedla jeho první modernizaci. Po čtyřiceti letech je ale obchodní dům fyzicky i morálně opotřebený, zejména uspořádání obchodních ploch neodpovídá potřebám dnešní doby.

Původní podoba Obchodního domu LádvíSoučasná podoba Obchodního domu Ládví

Při rekonstrukci budou, kromě obměny veškerých technologických instalací a části obvodového pláště, zásadně přeměněny zejména vnitřní prostory. Hlavní vstup do obchodního domu bude přesunut na jeho východní stranu k náměstí u výstupu ze stanice metra Ládví. Přízemí bude dominovat supermarket. U hlavního vstupu přibudou čtyři nové menší obchody. Bude zajištěna lepší dostupnost prvního patra novými eskalátory, výtahy a schodišti pro veřejnost. Zcela nová obchodní pasáž v prvním patře bude průchozí skrze celou délku budovy s obchody po obou stranách. Na východním začátku pasáže přibude food court s velkorysým výhledem na centrální náměstí. V suterénu budovy vzniknou dva nové velkoplošné prostory pro obchod a služby, dobře přístupné výtahem a schodištěm pro veřejnost od hlavního vstupu z náměstí.

Obchodní dům Ládví po rekonstrukci – vizualizaceObchodní dům Ládví po rekonstrukci – vizualizaceObchodní dům Ládví po rekonstrukci – vizualizace

Záměr rekonstrukce OD Ládví je úzce koordinován se záměrem revitalizace centrálního náměstí sídliště Ďáblice, který připravuje Městská část Praha 8. Díky ní by se tento hlavní prostor měl stát atraktivním živým místem pro setkávání lidí, konání trhů a různých společenských akcí.

Investor: Regata Čechy, a. s.
Generální projektant rekonstrukce OD Ládví: m4 architekti, s. r. o.
Generální dodavatel stavby: STEP, spol. s r. o.
Doba výstavby: duben až listopad 2018

tisková zpráva, wd