Projekty, Průmysl a obchod

V Dobříši skončila rozsáhlá rekonstrukce gymnázia za 21 miliónů

V Dobříši na Příbramsku skončila rozsáhlá rekonstrukce Gymnázia Karla Čapka za více než 21 mil. Kč. Většinu nákladů zaplatil Středočeský kraj ze svého rozpočtu, část byla uhrazena z dotace Evropské unie. Budova je zateplená a má i novou kotelnu, sdělila ČTK Helena Frintová z krajského úřadu.

Škola má i nová okna a vstupní dveře. Studentům a profesorům slouží zrekonstruované umývárny a toalety, novinkou je i elektronický režim docházky a externí kamerový systém.

„Místo dálkového přívodu tepla jsme vybudovali novou plynovou kotelnu a kompletně zrekonstruovali systém vytápění včetně výměny teplovodních rozvodů a topných těles. Díky rekonstrukci školy a změně způsobu vytápění se významně sníží energetická náročnost provozu gymnázia,“ uvedl ředitel školy Jiří Kastner.

Gymnázium v Dobříši vzniklo v roce 1953 jako jedenáctiletá střední škola. Do současných prostor se přestěhovalo v roce 1982. Od roku 1995 užívá název Gymnázium Karla Čapka. Ve školním roce 2015/16 ho navštěvuje 334 žáků, z toho 234 v osmiletém studiu a 100 ve čtyřletém.

zpráva ČTK