Konference, semináře

Pozvánka na Fotovoltaické Fórum a Energetickou konferenci 2017

Dne 19. září 2017 máte výjimečnou příležitost navštívit v dopoledních hodinách veletrh For Arch 2017 a v tentýž den odpoledne se zúčastnit navazující duální konference Fotovoltaické Fórum a Energetická konference 2017. Letošní jubilejní 10. ročník Fotovoltaického Fóra je potvrzením celosvětového růstu fotovoltaických technologií v oblasti obnovitelných zdrojů energie, rostoucí úlohy fotovoltaické technologie a uskladňování energie, která zejména v posledních dvou letech přechází na extenzivní křivku rozvoje i v České republice.

Fotovoltaické Fórum se uskuteční v konferenčním centru v rámci veletrhu For Arch v sále č. 3 od 13.30 do 18 hodin. Během celkem třinácti přednáškových vystoupení vás řečníci seznámí s každodenním životem samovýrobců elektřiny, jejich problémy a řešením. Diskutovány budou okruhy z řad vykazování OTE, výměny komponent, opravy výroben, optimalizace výroby a uskladňování elektrické energie. Pro budoucí majitele je zaměřena právně-technická přednáška „Na co si dát pozor při uzavírání smlouvy o instalaci fotovoltaického systému?“ Širokou veřejnost zaujme přednáška o energetice v bytových a panelových domech, která je cílená na proces odpojování zdrojů od CZT, nová rozúčtovací pravidla tepla i možnosti instalací hybridních soustav pro vytápění a ohřev teplé vody. Přednášeny budou aktuální dotační výzvy a možnosti v oblasti výroby a uskladňování elektrické energie pro rodinné a bytové domy. Nebudou scházet ani technologické novinky, vztahující se ke konání veletrhu – stínicí solární prvky, FV stavební řešení, FV okenní systémy…

Na konferenci se svými příspěvky vystoupí profesionálové z oblasti techniky, legislativy, dotací, regulace, energetického trhu, výrobců a distributorů elektřiny, profesních asociací a akademiků. Generálním partnerem konference je ASEKOL Solar. Pořadatelem a odborným garantem je Česká fotovoltaická asociace.

Více informací o programu a přednášejících, včetně přihlášky naleznete na www.FFCR.cz.

tisková zpráva