Konference, semináře

99. Betonářské/79. Mostařské odpoledne – Návrh a realizace mostu 213-00 na dálnici D1 na Slovensku v úseku Hubová–Ivachnová

Česká betonářská společnost pořádá dne 27. března 2018 od 17 h přednášku o výstavbě dálničního mostu 213-00 na slovenské dálnici D1 v úseku Hubová–Ivachnová. Přednáška se koná v posluchárně C 215 na Fakultě stavební ČVUT v Praze (Thákurova 7, Praha 6).

Nosné konstrukce mostního objektu 213-00 na dálnici D1 v úseku Hubová–Ivachnová ve Slovenské republice jsou samostatné pro každý dopravní směr. Celková délka každé nosné konstrukce dálničního mostu o 15 polích s maximálním rozpětím vnitřních polí 52 m činí 756 m. Spodní stavba je založena hlubinně na velkoprůměrových pilotách Ø 0,9 m. Nejvyšší pilíře dosahují výšky až 41 m. Výstavba rekordně dlouhých nosných konstrukcí je prováděna metodou vysouvání. 

V současné době je vybudována celá spodní stavba, obě nosné konstrukce jsou vysunuty a uloženy na ložiska. Uvedení tohoto úseku dálnice do provozu je odsunuto o minimálně dva roky, než bude realizován tunelový úsek vedený s ohledem na sesuvné území v nové trase. 

V rámci optimalizace návrhu konstrukce provedl projektant po dohodě se zhotovitelem určité změny mezi zadáním a realizační dokumentací stavby, které budou popsány v přednášce. Dále budou prezentovány výsledky některých měření a zkušenosti z výstavby.

Program
● Zpracování RDS a VTD pro mostní objekt 213-00 na dálnici D1 v úseku Hubová–Ivachnová; Ing. Milan Šístek, technický ředitel, Novák & Partner;
● Realizace mostních estakád metodou postupného vysouvání; Petr Novotný, vedoucí projektu, OHL ŽS, a. s.;
● Zkušenosti z instalace předpínacího systému a výsunu nosné konstrukce; Ing. Pavel Smíšek, vedoucí obchodního oddělení VSL SYSTÉMY /CZ/, s. r. o.

Pro přihlášené je vstup zdarma, další informace a registrační formulář najdete zde.
mi podle podkladů pořadatele