Konference, semináře

Odborné kurzy Betonconsultu v roce 2015

Společnost Betonconsult zve na odborné kurzy pro stavebnictví v roce 2015. Kurzy se konají v Konferenčním centru VŠCHT v Praze 4-Kunraticích. Zajímá-li vás konkrétní problematika, zašlete své dotazy spolu s přihláškou na kurz na e-mail: kurzy@betonconsult.cz. Lektor se vašim podnětům bude věnovat v průběhu kurzu.

Vady a poruchy staveb – poučení z chyb. Obvodové pláště a střechy
27. 1. 2015 (9–16 hod.)
Kurz je zaměřen na problematiku vad a poruch ve stavebnictví – zejména vad obvodových plášťů a střech. Lektoři přednášejí o svých zkušenostech s nejčastěji se vyskytujícími vadami a poruchami příslušných stavebních konstrukcí. Probírat se budou možnosti prevence i následných oprav. Další informace zde.

Přednášejí: Ing. Jan Ficenec, Ph.D.; doc. Ing. František Kulhánek, CSc.; Ing. Petr Lorenc; doc. Ing. Šárka Šilarová, CSc.
Přihláška zde.

Geometrická přesnost ve stavebnictví
28. 1. 2015 (9–16 hod.)
Kurz je zaměřen na problematiku geometrické přesnosti ve stavebnictví, zejména normové požadavky a jejich aplikaci do praxe, požadavky na povrchové úpravy a zkušenosti s metodami měření. Výklad je doprovázen konkrétními příklady z praxe. Další informace zde.

Přednášejí: Ing. Kamil Franc; Ing. Václav Šanda; Ing. Petr Tůma, Ph.D.
Přihláška zde.

Vady a poruchy staveb – poučení z chyb. Betonové konstrukce
9.–10. 2. 2015 (1. den 10–17 hod.; 2. den 8–16 hod.)
Kurz je zaměřen na problematiku vad a poruch ve stavebnictví – zejména vad betonových konstrukcí. Lektoři přednášejí o svých zkušenostech s nejčastěji se vyskytujícími vadami a poruchami betonových konstrukcí. Probírat se budou možnosti prevence i následných oprav. Další informace zde.

Přednášejí: Doc. Ing. Jiří Dohnálek, CSc.; Ing. Jan Hromádko; doc. Ing. Daniel Makovička, DrSc.; Ing. Richard Schejbal; Ing. Jan Zelenka; Ing. Petr Tůma, Ph.D.; Ing. Jiří Zmek
Přihláška zde.

Vady a poruchy staveb – poučení z chyb. Ocelové a dřevěné konstrukce
11. 2. 2015 (9–16 hod.)
Kurz je zaměřen na problematiku vad a poruch ve stavebnictví – zejména vad ocelových a dřevěných konstrukcí. Lektoři přednášejí o svých zkušenostech s nejčastěji se vyskytujícími vadami a poruchami těchto konstrukcí. Probírat se budou možnosti prevence i následných oprav. Další informace zde.

Přednášejí: Ing. Hana Geiplová; Ing. Petr Ptáček, Ph.D.; Doc. Ing. Milan Vašek, CSc.
Přihláška zde.

Projektování a provádění betonových konstrukcí s ohledem na vznik trhlin
16. 2. 2015 (9–16 hod.)
Kurz je zaměřen na problematiku objemových změn betonu a jejich vliv na vznik trhlin, a to zejména: trhliny a sekundární hydroizolace; těsnění trhlin (injektáž, krystalizace); dimenzování na vznik a šířku trhlin; bílé vany; modelování chování betonu. Další informace zde.

Přednášejí: Ing. Petr Tůma, Ph.D.; Ing. Václav Pumpr, CSc.; Ing. Richard Schejbal; Ing. Miloslav Smutek, Ph.D.
Přihláška zde.

Vady a poruchy staveb – poučení z chyb. Hydroizolace
17. 2. 2015 (9–13 hod.)
Kurz je zaměřen na problematiku vad a poruch ve stavebnictví – zejména vad hydroizolací (bílé vany, povlakové hydroizolace). Lektoři přednášejí o svých zkušenostech s nejčastěji se vyskytujícími vadami hydroizolací. Probírat se budou možnosti prevence i následných oprav. Další informace zde.

Přednášejí: Ing. Luboš Káně; Ing. Zdeněk Vávra
Přihláška zde.

Stavební zákon a prováděcí vyhlášky
18. 2. 2015 (9–16 hod.)
Cílem kurzu je seznámit posluchače s aktuálně platnou úpravou stavebního zákona 183/2006 Sb. a souvisejícími prováděcími vyhláškami a zejména s praktickými zkušenostmi s jejich využíváním. Hovořit se bude o pravomocích stavebního úřadu, autorizovaného inspektora, o územním řízení, stavebním řízení, o povinnostech stavebníka apod. Další informace zde

Přednáší: Ing. Marcela Pavlová
Přihláška zde.

Provádění a kontrola sanací betonových konstrukcí
9.–12. 3. 2015
Kurz je zaměřen na problematiku sanací železobetonových konstrukcí, na základy technologie a zkoušení betonu. Hovořit se bude o konkrétních příkladech řešení různých případů sanací. Další informace zde.

Přednášejí: Prof. Ing. Juraj Bilčík, CSc.; doc. Ing. Jiří Bydžovský, CSc.; doc. Ing. Jiří Dohnálek, CSc.; Ing. Jan Hromádko; Ing. Pavel Hrůza; Ing. Václav Pumpr, CSc.; Dana Školová; Ing. Petr Tůma, Ph.D.; Ing. Jiří Zmek
Přihláška zde.

Jak správně projektovat a provádět průmyslové podlahy
23. 3. 2015 (9–16 hod.)
Kurz je zaměřen na problematiku průmyslových podlah, zejména na úskalí jejich návrhu a realizace, na časté vady a poruchy a jejich možnou prevenci. Tématem budou i podlahy hromadných garáží, problematika rovinnosti průmyslových podlah a statický návrh podlah. Další informace zde.

Přednášejí: Doc. Ing. Jiří Dohnálek, CSc.; doc. Ing. Daniel Makovička, DrSc.; Ing. Petr Tůma, Ph.D.
Přihláška zde.

Jak správně projektovat a provádět podlahy v bytové a občanské výstavbě
24. 3. 2015 (9–16 hod.)
Kurz je zaměřen na problematiku podlah v bytové a občanské výstavbě, zejména na úskalí jejich návrhu a realizace, na časté vady a poruchy a jejich možnou prevenci. Zvláštní zřetel bude brán na podlahové potěry, suché skladby podlah a různé typy podlahových krytin. Další informace zde.

Přednášejí: Ing. Ladislav Bukovský; PhDr. Eduard Justa; Ing. Jiří Picek; Ing. Petr Ptáček, Ph.D.; Ing. Petr Tůma, Ph.D.
Přihláška zde.

Stavbyvedoucí – kompetence, práva, povinnosti
25. 3. 2015 (9–13 hod.)
Cílem kurzu je seznámit posluchače s vybranými postupy týkajícími se pozice, odpovědnosti a práv stavbyvedoucího podle zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (v aktuálním znění dle komplexní novely č. 350/2012 Sb.), a to z pohledu právníka a současně autorizované osoby (kombinace pohledu technického a právního) a ve spojení se zákonem č. 360/1992 Sb. o výkonu povolání autorizovaných architektů a o výkonu povolání autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě. Další informace zde.

Přednáší: Mgr. Ing. David Jedinák
Přihláška zde.

Nový zákon o obchodních korporacích a podnikání ve stavebnictví
31. 3. 2015 (9–13 hod.)
Kurz je zaměřen na následující témata: zrušení obchodního zákoníku a zákon o obchodních korporacích; správa obchodních korporací; typy obchodních korporací; přizpůsobení se nové právní úpravě. Další informace zde.

Přednáší: Mgr. Ing. David Jedinák
Přihláška zde.

Na setkání s vámi se těší doc. Ing. Jiří Dohnálek, CSc., a Ing. Petr Tůma, Ph.D.
Tel./fax: +420 244 401 879
E-mail: kurzy@betonconsult.cz
www.betonconsult.cz/kurzy

wd