Projekty

Distributor stavebních strojů Kuhn-Bohemia začne stavět v Čestlicích novou centrálu

Společnost Kuhn-Bohemia, přední distributor stavebních strojů v České republice, postaví u dálnice D1 na pozemku 1,6 hektaru novou centrálu. Výstavba komplexu o celkové velikosti 3000 m² by měla začít letos v létě, její dokončení se očekává na jaře příštího roku. V nové centrále společnost nabídne zákazníkům svůj kompletní sortiment stavebních strojů, manipulační techniky a veškeré poprodejní služby včetně moderního servisního střediska.

Pozemek se nachází v katastrálním území Čestlice na Praze-východ. Je umístěn v zavedené komerční zóně u dálnice D1 při výjezdu z Prahy na Brno. Nová centrála ponese typickou architektonickou podobu známou z jiných areálů společnosti, pod níž je podepsán rodinný architekt skupiny Kuhn Heinrich Jungwirth. Čestlický areál je navržen dle nejnovějších technických a technologických norem, a bude tak splňovat vysoké nároky na provoz, zohledňující rovněž ochranu životního prostředí. Součástí areálu bude také pobočka společnosti Kuhn-MT, jež prodává automobilové a lesnické jeřáby a kontejnerové systémy.

Skupina Kuhn je rozdělena do dvou samostatných divizí, stavební stroje a nakládací manipulační technika. Tyto dvě divize jsou organizačně a z hlediska provozu na sobě nezávislé, obě jsou řízeny z Rakouska. Divize Kuhn stavební stroje, do níž spadá společnost Kuhn-Bohemia, vlastní exkluzivní marketingová práva pro výrobky Komatsu v osmi zemích Evropy včetně České republiky. Totéž platí pro třídiče a drtiče Powerscreen a Pegson a bourací hydraulická kladiva FRD.  Divize Kuhn nakládací a manipulační technika je pak výhradním prodejcem automobilových hydraulických jeřábů Palfinger a vysokozdvižných vozíků Mitsubishi.

tisková zpráva