Průmysl a obchod

AKCE CIHLA začala pouličním happeningem

Celostátní benefiční sbírka AKCE CIHLA bude od devětadvacátého dubna už po sedmnácté lákat v ulicích šestnácti měst ke koupi speciálních benefičních cihel. Ty symbolizují tradiční účel sbírky, kterým je podpora převážně stavebních projektů určených ke zlepšení života lidí s mentálním postižením.

Letošní sbírku odstartoval v pátek 29. dubna ve tři hodiny průvod masek od pražského Obecního domu směrem k cihlovému stánku v ulici Na příkopě, kde se každoročně benefiční cihly prodávají a živelně rostou v nejrůznější objekty, upoutávající pozornost kolemjdoucích. Zahajovací happening přišli osobně podpořit patroni sbírky Simona Stašová a Jaroslav Svěcený, bubeníci z Tam Tam Batucada, tanečníci ze skupin Ulice dětem, IN Dance a IRIS. Po slavnostním zahájení se sbírka rozšíří do dalších patnácti měst, přičemž nejdéle bude fungovat opět v Praze, a to až do konce září.

Za peníze získané z pražské sbírky opraví pořadatelé kampaně ze společnosti Portus Praha střechu chráněného bydlení Fara. První ročníky sbírky se konaly právě v Praze a za peníze získané ze sbírek organizátoři zprovoznili celkem čtyři budovy, v kterých poskytují sociální služby dospělým lidem s mentálním postižením. V obci Slapy jsou nyní dvě chráněná bydlení Fara a Na Vyhlídce, sociálně-terapeutická dílna Slapy a v nedaleké Davli v sociálním podniku DOBROTY S PŘÍBĚHEM vyrábí od roku 2014 lidé se zdravotním postižením nakládané sýry a utopence.

AKCE CIHLA v Praze a Středočeském kraji
Stánky:
● 27. 4. až 3. 10. 2016 – P1, Na Příkopech
● 5. 5. až 2. 6. 2016 – P5, Anděl
● 2. 6. až 1. 7. 2016 – P2, I. P. Pavlova
● 1. 7. až 1. 8. 2016 – P1, Františkánská zahrada
● 1. 8. až 29. 8. 2016 – P2, Náplavka

Doprovodný program:
9. 7. 2016 od 10.00 do 24:00 – CIHLAFEST, benefiční festival v obci Slapy

Podrobné informace o umístění stánků, doprovodném programu a podporovaných projektech najdete na www.akcecihla.cz.

tisková zpráva