Průmysl a obchod

Prodejce stavebnin DEK chce letos navýšit obrat na 10 miliard

Největší český prodejce stavebnin skupina DEK letos plánuje nárůst obratu o 10 procent na deset miliard korun. Do modernizace provozoven a stavby nových letos investoval 700 miliónů korun, s podobnou částkou počítá i v příštím roce.

Při dni otevřených dveří nové pobočky v pražské Hostivaři to řekl marketingový ředitel společnosti Viktor Černý. Loni obrat skupiny činil 8,9 miliardy korun, což představovalo meziroční nárůst o 14,4 procenta. Společnost si hodně slibuje od inovativního systému výdeje zboží, při němž klesla průměrná doba odbavení na deset minut.

„Chceme otevírat další pobočky a dále tak zahušťovat naši síť. Aktuálně provozujeme 59 poboček v Česku a 16 na Slovensku. Zatím počítáme s tím, že příští rok v Česku otevřeme pět až šest poboček a jednu až dvě na Slovensku. Tam bychom měli letos v obratu růst až o 20 procent,“ dodal Černý.

Růst skupiny s sebou nese také nárůst počtu zaměstnanců. Zatímco na konci roku 2014 pro DEK pracovalo 1314 lidí, aktuálně jich je už 1588. Stavebniny DEK vznikly v roce 1993 pod názvem Dektrade, v roce 2007 se společnost transformovala do holdingové struktury a vznikla skupina DEK. Kromě prodeje stavebnin provozuje také půjčovnu strojů a nářadí či klempířské dílny, před časem spustila projekt technického prověřování nemovitostí Nemopas.

Většinovým majitelem holdingu je Vít Kutnar, menšinový podíl vlastní Jindřich Horák a Ondřej Hrdlička.

zpráva ČTK