Informace výrobců

Desky fermacell opláštily stěny a příčky čtyřpodlažních nízkoenergetických bytových domů v Kladně

Výhody dřevostaveb rodinných domů jsou už dnes notoricky známé a známé je i silné postavení sádrovláknitých a cementovláknitých desek fermacell jak u těchto objektů, tak i u výškových dřevostaveb. Ty se i přes legislativní omezení staví na našem trhu také a jedním z posledních úspěšných příkladů je v zimě dokončená II. etapa bytového projektu GARDEN PARK Kladno-Kročehlavy.

Bytový projekt realizovaný p. Martinem Beranem, 50% společníkem společnosti OXES Invest a tvůrcem tohoto tipu bydlení, podle projektu projekčního ateliéru RD PROJECT & PARTNERS, s. r. o., z Rýmařova, nabízí kvalitní bydlení v nízkoenergetických domech v přírodní lokalitě na okraji kladenské městské části Kročehlavy. Developer projektu OXES Invest, s. r. o., se v posledních letech zaměřuje především na realizaci a prodej rezidenčního bydlení. V současné době jsou realizovány kromě bytových domů v Kladně-Kročehlavech i rezidenční objekty v Tachově. Mezi dokončené lokality patří například Brno-Heršpice, Březina u Křtin či Chýně u Prahy. Martin Beran také připravuje další developerské projekty v Plzni a v Brně-Heršpicích (etapa II).

Desky fermacell na bytovém projektu GARDEN PARK Kladno-KročehlavyDesky fermacell na bytovém projektu GARDEN PARK Kladno-Kročehlavy

V domech je celkem 86 bytů o velikosti 1 + kk až 4 + kk a dva ateliéry o ploše 75 m². Budovy v GARDEN PARKU Kladno-Kročehlavy jsou tvarovány do tvaru „L“ a mají čtyři podlaží včetně výtahu, společně přitom vytvářejí zelený vnitroblok s malým dětským hřištěm. Celou lokalitu včetně I. etapy charakterizuje těsný kontakt s přírodou – lesopark Bažantnice s revitalizovaným rybníkem a nově rekonstruovaným atypickým koupalištěm s minigolfem je vzdálen pouhých 150 m.

Desky fermacell jsou v budovách použity na obvodových stěnách, vnitřních nosných mezibytových stěnách a vnitřních stěnách bytů, fermacell je použit také v konstrukcích vnitřních prostor domů. Podle Jiřího Orsága, projekt manažera a jednatele RD PROJECT & PARTNERS, s. r. o., bude ze stejných konstrukcí s materiály fermacell, které jsou použity na II. etapě, realizována i III. etapa bytových domů v Kladně-Kročehlavech, která byla zahájena v lednu 2016. „Fermacellové desky splňují současné požární, statické a akustické požadavky a v kombinaci se dřevem jsou vhodné pro stavbu moderních plnohodnotných konstrukcí rodinných i bytových domů. V projekční činnosti je jejich výhodou dostupná technická podpora dodavatele a práci ulehčuje ucelená řada zkoušek a certifikátů,“ dodává Jiří Orság.

Desky fermacell na bytovém projektu GARDEN PARK Kladno-KročehlavyDesky fermacell na bytovém projektu GARDEN PARK Kladno-Kročehlavy

III. etapa bude stavěna ve dvou vlnách – v 1. vlně výstavby, kdy je termín dokončení naplánován na září 2016, nabízí OXES Invest 42 bytů, které budou v šesti spojených blocích domů do tvaru „L“ a které společně s 2. vlnou vytvoří příjemně zelené soukromí od okolních ulic. Byty budou o velikosti 1 + kk až 3 + kk, pro velký zájem v předchozí II. etapě o byty 2 + kk bude v této vlně v nabídce až 30 dvoupokojových bytů.

Ve 2. vlně výstavby, u které je termín dokončení naplánován na podzim 2017, vznikne v osmi spojených blocích domů do tvaru „L“ celkem 52 bytových jednotek s podlahovými plochami 1 + kk až 4 + kk.

Více informací o projektu najdete na www.bydlenikladno.cz.

podle podkladů společnosti Fermacell