Informace výrobců, Střechy

Delta-Polar – nadkrokevní zateplení od Dörkenu

Společnost Dörken a její produkty Delta jsou určeny především k ochraně tepelných izolantů šikmých střech, kde si během dlouholetého působení vydobyly své pevné místo a beze sporu patří mezi to nejlepší, co v tomto ohledu můžeme šikmé střeše poskytnout.

V současné době, kdy je trh přesycen nabídkou tvrdých tepelněizolačních PUR a PIR desek a kdy se zdá, že již není v tomto konkurenčním prostředí co nabídnout, přesouvá Dörken své technické poznatky a obchodní aktivity i do této oblasti. Snad i proto, aby zde poskytl zhotovitelům i uživatelům jistou výjimečnost, jež je pro jeho výrobky typická.

Dörken

V případě nadkrokevního zateplení začínáme pokládku systému Polar instalací vzduchotěsně slepené parozábrany Delta-PVG. Ta se pokládá na bednění, které v takovém případě tvoří pevný podklad, který může být z vnitřní strany objektu využit zároveň jako pohledový. Vzduchotěsnost musí být zajištěna v každém detailu a především v místě přechodu střechy na obvodovou konstrukci (obvodové zdivo). K tomuto účelu je plně využitelný kompatibilní a ověřený lepicí a těsnicí systém Delta.

Delta-Polar je tepelněizolační deska z PUR pěny určená pro náročné uživatelé, kteří se s běžným standardem nechtějí spokojit. Dnešní doba se vyznačuje mnohdy zaslepenou honbou za dosažením co nejvyššího tepelného odporu. Často se ovšem zapomíná, že tato hodnota nemusí být dostatečně vypovídající o technické úrovni celkového provedení šikmé střechy. Zde je nutné vzít v úvahu i dostatečnou ochranu proti vlhkosti z vnějšího prostředí a konvekci vodní páry z prostředí vnitřního. Desky Delta-Polar, stejně tak jako ostatní desky tohoto typu, jsou nenasákavé, tudíž v případě vniknutí vlhkosti nemění radikálně své tepelnětechnické vlastnosti. Před vniknutím vlhkosti z vnějšího prostředí jsou navíc skvěle chráněny kašírovanou pojistnou hydroizolací. Ta vychází z dvaatřicetileté tradice výrobku Delta-Maxx. Je bílé barvy s antireflexním opatřením a protiskluzovou povrchovou úpravou.

Integrované lepení v podélném i příčném spoji kašírované fólie zajišťuje okamžitou přilnavost a těsnost v místech napojení desek. Zatímco většina na trhu dostupných desek je opatřena naprosto standardní fólií z polypropylenu (PP), -Dörken ani zde neponechává nic náhodě a poskytuje svým zákazníků maximální technický komfort, neboť kašírovaná fólie je z polyuretanu v kombinaci s polyesterem (PU/PES). V místech úžlabí, nároží, hřebene výrobce doporučuje vzniklé spáry vyplnit tradičním, tvarově upraveným izolantem (např. minerální vatou) nebo vypěnit tepelněizolační pěnou k tomuto určenou.

Vzhledem k tradiční technické vyspělosti a z toho plynoucí oblíbenosti výrobků Delta pevně věříme, že si i novinka Delta-Polar najde početnou skupinu příznivců, kteří odmítají cestu uniformních standardů.

Materiál 

polyuretan, oboustranně s hliníkovou fólií, na vrchní straně s difuzně otevřenou pojistnou hydroizolací se samolepicími okraji

Tloušťky 

80, 100, 120, 140, 160, 180, 200, 220, 240 mm

Řešení hran 

pero – drážka po obvodě 

Oblast použití 

tepelná izolace šikmých střech (DIN 4108-10)

Tepelné vlastnosti λ [W/m.K] 

0,023

Požární klasifikace 

třída E (DIN EN 13501-1)

Rozměr 

2,40×1,20 m, pero – drážka 2 cm

podle podkladů společnosti Dörken