Projekty

ŘSD příští týden zahájí stavbu dalších úseků D6 na Rakovnicku

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) příští týden zahájí stavbu dalších úseků karlovarské dálnice D6 na Rakovnicku. Jde o úseky Nové Strašecí–Řevničov a obchvat Řevničova. ČTK to sdělila mluvčí ŘSD Nina Ledvinová.

Podle hejtmanky Karlovarského kraje Jany Vildumetzové (ANO) je před zahájením i stavba obchvatu Lubence na Lounsku, uvedla na dnešním jednání zastupitelstva Karlovarského kraje. Dostavba D6 z Prahy do Karlových Varů a Chebu je pro Karlovarský kraj klíčová a čeká se na ni asi 20 let.

Sdružení firem, které postaví úsek mezi Novým Strašecím a Řevničovem za zhruba 750 miliónů korun, bylo vybráno v říjnu. Nejdříve ale musely pro tendr uplynout všechny zákonné lhůty, místo stavby také bylo třeba připravit, například vykácet náletovou zeleň. Dalším navazujícím úsekem je obchvat Řevničova v hodnotě jedné miliardy korun. Obě stavby by měly být hotovy v roce 2020.

Už v pondělí by měly oficiálně začít práce také na obchvatu Slaného. Silnice číslo 16, která slouží jako tah propojující například chomutovskou silnici 7 a teplickou dálnici D8, bude po dokončení vedena mezi Slaným a Velvary a v nové trase odvede dopravu z centra města, ale i z několika okolních obcí. Zakázku za 747 miliónů korun bez DPH získala firma Strabag. Dokončení prací je plánováno také na rok 2020.

zpráva ČTK