Konference, semináře

Pozvánka na konferenci Izolace 2018

Společnost A.W.A.L., zabývající se stavební fyzikou a stavebními izolacemi, zve jako pořadatel na devatenáctou konferenci Izolace, tentokrát pod názvem „Provozní střešní pláště a další problematika plochých střešních plášťů ke dnešnímu stavu poznání“. Konference se uskuteční v rámci veletrhu Střechy Praha 8. února 2018 v areálu PVA Expo Praha v Letňanech. Odborným garantem je Ing. Marek Novotný, Ph.D., z pořádající společnosti A.W.A.L.

Námětem konference Izolace 2018 jsou: Provozní střechy a další problematika plochých střech, včetně jejich poruch, ke dnešnímu stavu poznání. Provozní střechy jsou velmi důležitou součástí našeho života, a to jak ve formě pochozí, pojízdné, vegetační, tak i jiné. Výrazným způsobem rozšiřují užitnou hodnotu staveb a umožňují také maximalizovat využití těchto ploch. Samozřejmě s sebou nesou i problematiku technickou. Špatné provedení, špatné izolační materiály vedou k rychlé degradaci, rychlému vzniku poruch, které řešit, pod provozními vrstvami, je velmi komplikované. Tedy navrhování a provádění musí být velmi pečlivé s volbou technologií a materiálů, které dávají záruku na dlouhou životnost stavebního díla. Zde musí být základním principem technika a ne cena. Nejlevnější technická řešení jsou nejrizikovější a náprava poruchy je pak velmi složitá a mnohdy nemožná bez kategorického zásahu.

Jsme rádi, že se bude, stejně jako v minulých ročnících, pomáhat dobré věci. Část z vložného poputuje na konto občanského sdružení Dílna Eliáš. V rámci konference proběhne předání ocenění studentům vysokých škol za nejlepší studentskou práci zaměřenou na střechy v rámci 7. ročníku Memoriálu Antonína Fajkoše. (odkaz na http://memorial-af.cz/). I tentokrát bude předáno ocenění Zlatý hořák pro člověka, který se „pro izolace narodil“. Je v nich dlouhá léta činný a tento obor se díky němu posunul dále.

Registrujte se k účasti na konferenci na portálu www.izolace.cz. Program najdete zde.

wd podle podkladů pořadatele