Informace výrobců, Střechy

Myslete na střechu svého domu včas

Nadcházející nevlídné roční období prověří na domech především kvalitu střech. Pokud je nutná jejich oprava nebo výměna, je nejvyšší čas se pustit do práce. V Česku jsou stále oblíbenější plechové střechy, které směle konkurují tradičním taškám – a mezi značkami přední místo zaujímá Lindab, jeden z nejvýznamnějších světových výrobců a prodejců střešních systémů z prvotřídní švédské oceli. Ten je navíc se svým systémem Lindab Rainline jedničkou na českém trhu s okapy.

Získejte 30 procent krytiny zdarma
Plech špičkové kvality – ať už v podobě tradičních střešních krytin profilovaných do tvaru skládaných tašek nebo ve formě souvislých pásů jako drážkovaná střešní krytina – na střeše slouží bez problémů dlouhá desetiletí bez větší údržby. V případě krytin od Lindabu lze volit ze široké škály barev: od bílé přes cihlově červenou, tmavě zelenou a hnědou až po černou. V rámci současné akční nabídky je možné při koupi kompletního střešního systému (tzn. střešní krytiny včetně příslušenství a okapů) získat 30 % krytiny zdarma.

LindabLindabLindab

Nová atraktivní barva: Břidlicově šedá
Podle průzkumu Lindabu patří nyní k nejvyhledávanějším barevným odstínům břidlicově šedá, která je populární zejména na rekonstruovaných objektech. Tomuto zájmu vychází Lindab vstříc: v této barvě začal dodávat také okapy, díky nimž střecha působí jako kompaktní celek a esteticky ještě lépe dotváří architekturu budovy. Akční nabídka 30 % krytiny zdarma se samozřejmě vztahuje i na tuto novou barvu.

Střecha z oceli nestárne a odolá všem rozmarům počasí
Střechy z oceli odolávají i velmi drsným povětrnostním podmínkám na severu Evropy, odkud pocházejí: vichřicím, prudkým dešťům, mrazu a sněhovým vánicím. Vypadají stále jako nové, i když se v domě střídají generace. Je to díky tomu, že krytiny Lindab mají velmi kvalitní povrchovou úpravu s několika vrstvami, které střechu dokonale chrání. Střechy tak jsou odolné proti mechanickému poškození a výborně čelí vnějším vlivům, jako jsou UV záření, extrémní teploty, znečištění ovzduší či zarůstání mechem. Ochranná vrstva spolu s ocelovým jádrem dodává plechové střešní krytině odolnost a pevnost, skvělý vzhled a bezvadnou funkčnost po dlouhá léta. Tomu odpovídá dlouhá záruka od 15 do 30 let podle druhu zvolené povrchové úpravy.

Kvalitní plechová neznamená levná
Při tak důležité investici, jakou střecha bezesporu je, by základním kritériem pro její výběr měla být kvalita. Poměrně častý mýtus praví, že plechová střešní krytina je levná. Tak tomu ale rozhodně není – a pokud ano, jedná se o střešní krytinu od nekvalitního dodavatele. Levná střešní krytina se může v průběhu let prodražit, protože si žádá stále nové výdaje do oprav. Opravdu kvalitní plechová střecha od renomovaného výrobce, kterou namontuje prověřená montážní firma, si vyžaduje srovnatelné investice jako do kvalitní pálené tašky. Odměnou je však dlouhá záruka, trvající výborný vzhled a především to, že střecha vydrží mnoho let prakticky bez údržby.

Lindab

Deset důvodů pro kvalitní plechovou střechu:
– 
pevnost a celistvost (minimum spár a spojů),
– nízká hmotnost,
– hladký povrch, který se nešpiní a není nasákavý,
– skvělá odolnost proti mrazu, UV záření, znečištění ovzduší i zarůstání mechem,
– dlouhá záruka (až 30 let podle zvolené povrchové úpravy), bezúdržbová dlouhá životnost (až 45 let podle použité varianty povrchové úpravy),
– ekologická nezávadnost a šetrnost k životnímu prostředí,
– systémové řešení, včetně systému odvodnění, tvořící funkční a vzhledově dokonalý celek,
– dostupná cena,
– rychlá montáž,
– univerzální využití na jakýkoli tvar střechy (možnost použití na střechy se sklonem od 5 °, možnost kladení také na střešní konstrukce s obloukovým profilem).

podle podkladů společnosti Lindab