Konference, semináře

10. Betonářská exkurze – Palác Národní

Česká betonářská společnost zve na exkurzi do nového objektu Palác Národní v Praze 1. Exkurze se koná 28. 6. od 15.30 nebo od 17 hodin.

Projekt Palác Národní je rekonstrukce domu s dvorními křídly na čp. 135/7 v Mikulandské ulici a příčného křídla a novostavbou v sousední proluce Národní – Mikulandská na kancelářský dům s obchody, kavárnami či restauracemi. Domem prochází pasáž, která spojí Národní a Mikulandskou ulici. Ve vnitřním dvoře vznikne odpočinková zóna se vzrostlým stromem a zelení, kavárnami a restauracemi. V horních patrech budovy budou kanceláře. Palác Národní je prosklený a po jeho obvodu se potáhnou terasy se zelení. Nová budova je 32 metrů vysoká. Pro obchody a restaurace je vyčleněno 2479 m², pro ateliéry a kanceláře 7655 m².

Sousední barokní Schönkirchovský palác v Mikulandské ulici prochází náročnou rekonstrukcí s důrazem na jeho nejhodnotnější, barokní fázi.

Prohlídka novostavby představí architektonické řešení, realizace stavby (pohledové betony apod.), v rekonstruovaném historickém objektu jsou k vidění unikátní konstrukce krovů a restaurován interiérů.

Objektem budou provázet Ing. Miroslav Mrázek (Terracon, a. s.), Martin Soukup (Hinton, a. s.) a Ing. Milan Polák (Němec Polák, spol. s r. o.)

Účast na exkurzi je zdarma po registraci zde.

mi podle podkladů pořadatele