Průmysl a obchod

Satjam nabízí software pro spočítání únosnosti trapézových plechů

Pro zjednodušení práce projektantů, architektů, ale i našich obchodních partnerů jsme připravili speciální software, ve kterém si snadno spočítáte únosnost trapézových plechů. Výpočtový program BP 6 slouží k návrhu různých tlouštěk trapézů. Aplikace je zcela jednoduchá na ovládání a nabízí celkem 10 druhů trapézových plechů (T35 až T160) a čtyři třídy oceli (S250, S280, S320, S350).

Výpočty jsou vždy založeny na vámi vložených údajích. Zadáváte počet polí, rozpětí jednotlivých podpor, návrhové zatížení působící na střešní krytinu, orientaci profilu a kritérium průhybu. Návrhové zatížení si program automaticky dopočítá podle udaného charakteristického zatížení. Na základě vložených informací aplikace navrhne typ a tloušťku trapézového plechu, který nejlépe odpovídá vašim požadavkům. Software samozřejmě zohledňuje i počet zvolených polí a dále zobrazí i dva mezní stavy (použitelnosti a únosnosti), jejichž překročení může mít za následek porušení konstrukce a rozhodně nedoporučujeme takovou variantu realizovat.

Trapézový plech T45

Trapézový plech T60

Trapézový plech T135

Jakékoliv dotazy k programu nebo ohledně návrhu vhodného trapézového plechu vám zodpoví naše technické oddělení, které zastupuje manažerka pro průmyslové stavby Veronika Martinková. Kontaktovat ji můžete na e-mailu: veronika.martinkova@satjam.cz nebo telefonicky na 778 494 255. Statické tabulky trapézových plechů a instalační soubor programu BP 6 najdete na www.satjam.cz zde.

podle podkladů společnosti Satjam