Průmysl a obchod

Vychází příloha časopisu Stavitel věnovaná Ratingu stavebních dodavatelů

Stavební dílo je tak dobré, jako je špatný jeho nejslabší článek v řetězu: projekt, příprava stavby, materiál, pracovní síla a stavební firma. Bez kvality všech v tomto procesu nemůže vzniknout kvalitní stavební dílo. Separátní příloha časopisu Stavitel hledá kvalitu a začínáme již od samotného pochopení významu slova.

 Příloha právě vyšla společně se Stavitelem 4/2016Nechceme vzít za bernou minci to, že normy rozlišují pouze vhodný a nevhodný výrobek a o kvalitu v nich vlastně ani nejde. Ti, kterým leží na srdci pověst vlastních výrobků, musí jít mnohem dál, než co říkají normy. Proto jsme se zaměřili na všechny články ve vyjmenovaném řetězu a pokusili jsme se vytvořit první nekomerční přílohu – Rating stavebních dodavatelů – v České republice.

Oslovili jsme desítky výrobců stavebních materiálů a stavebních firem a musím s potěšením konstatovat, že jim není kvalita lhostejná. Dokonce kvalitu úzce spojili s budoucností firmy. Našli se i tací, kteří to vzdali, a jejich odpověď byla stručná: Již jsem kvůli tomu přestal podnikat…

Jak se nám to v prvním pokusu podařilo, posuďte sami. Příloha právě vyšla společně se Stavitelem 4/2016.

Jiří Kučera