Soutěže

Do konce května se lze přihlásit do soutěže Zahrada roku 2017

Svaz zakládání a údržby zeleně vyhlásil soutěž Zahrada roku 2017 určenou pro zahrady u rodinných domů buď nově založené, nebo obnovené. Uzávěrky přihlášek je 31. května 2017.

Do soutěže se přijímají díla, která byla realizována na území České republiky s datem dokončení a předání investorovi v období 1. 1. 2009 – 30. 4. 2017. Dílo mohou přihlásit firmy, které zahradu realizovaly nebo se na její realizaci významně podílely nebo autoři projektu díla, v obou případech se souhlasem vlastníka zahrady.

Hodnocení přihlášených děl bude probíhat 26.–28. 6. 2017 a slavnostní vyhlášení výsledků proběhne 8. 9. 2017 v Brně.

Díla posoudí odborná porota prohlídkou realizace na místě. Porotu jmenuje představenstvo Svazu zakládání a údržby zeleně. Porota udělí ceny, příp. čestná uznání. Všechny ceny jsou čestné. Porota podle dosažených bodů udělí zlaté, stříbrné a bronzové medaile. Může dojít k situaci, že více zahrad získá stejné ocenění. Kritérii hodnocení jsou kompozice, celkový dojem, estetická působivost, osobitost; návaznost na dům a okolí; možnosti využití zahrady; kvalita provedené práce, funkčnost; použití rostlin; péče o provedené dílo; způsob prezentace.

Podrobné informace najdete zde

mi podle podkladů pořadatele