Průmysl a obchod

U Pavlova na Kladensku byl otevřen obchvat

Část dopravy z obce Pavlov na Kladensku nově odvede obchvat, který tam vznikl v souvislosti s budováním průmyslové zóny Panattoni Park Prague Airport II. Investorem projektu je developerská společnost Panattoni Europe a její partner Logistis Quelfor, člen fondu AEW. Plánované budovy zaberou až 123 000 metrů čtverečních, v srpnu by měla být hotova první hala pro společnost DSV o ploše zhruba 23 000 metrů čtverečních.

Obchvat spojující průmyslovou zónu s exitem 7 dálnice D6 na Karlovy Vary je součástí doprovodných investic v hodnotě desítek miliónů korun, vedle úlevy od dopravní zátěže zjednoduší i cestu do sousední obce Hostouň. Silnice vedoucí při východním okraji obce je dlouhá zhruba půl kilometru, u dálnice D6 vznikl i nový kruhový objezd. Mezi dalšími investicemi bylo například vybudování plynovodu, vodovodního přivaděče, dešťové kanalizace nebo opravy místních silnic a chodníků.

V nové průmyslové zóně u Pavlova by mělo vzniknout šest budov. Developeři si polohu zóny vybrali i kvůli blízkosti pražského letiště a návaznosti na hlavní tahy do Karlových Varů a Německo. Výši investice nezveřejnili.

zpráva ČTK