Projekty

T.E Development Group začne stavět rezidenční komplex Sakura

Projekt z portfolia developerské společnosti T.E Development Group, pod jehož architektonickým návrhem je podepsán britsko-český ateliér Jestico + Whiles, odstartuje výstavbu koncem jara v pražských Košířích. Na pozemku s panoramatickým výhledem na Prahu, který se nachází v těsném sousedství lesoparku Cibulka, vyroste bytový komplex s 64 bytovými jednotkami a třemi střešními vilami.

Součástí projektu je také kavárna, obchody, podzemní parkoviště, dětské hřiště a řada zákoutí pro odpočinek a setkávání místních obyvatel. Dispozice se pohybují od 37 m² v případě bytů 1 + kk až po 260 m² u střešních vil se čtyřmi ložnicemi.

Ateliér Jestico + Whiles uspěl se svým návrhem Sakury v silné konkurenci. Do užšího výběru postoupilo ještě studio ADR, under-construction architects, Atelier Habina a Chybik+Kristof Architects & Urban Designers. Rozhodujícím důvodem, proč nakonec v soutěži zvítězil tým Jestico + Whiles, bylo unikátní pojetí projektu. To navozuje pocit bydlení v rodinném domě s velmi vzdušnými prostory a vlastní zahradou, přitom ale se všemi výhodami městského bytu.

T.E Development Group začne stavět rezidenční komplex Sakura T.E Development Group začne stavět rezidenční komplex Sakura T.E Development Group začne stavět rezidenční komplex Sakura

Ne náhodou nese rezidenční projekt Sakura název po okrasné japonské třešni. Tento růžově kvetoucí strom bude vysazen nejen na střešních terasách, ale také v přilehlém parku a soukromých zahradách. Architekti z Jestico + Whiles úzce spolupracují se zahradními architekty z ateliéru Flera: výsledkem je zeleň, která obíhá jako zahrada po obvodu každého patra a vytváří příjemnou clonu mezi soukromým prostorem bytů a exteriérem. Zelená fasáda bude plnit také praktickou funkci. V létě budovu ochrání před přehříváním a v zimě naopak sníží náklady na její vytápění díky kvalitní izolaci.

Celkovou mozaiku dále dotvářejí použité materiály, které se nesou v přírodních tónech. Dřevěná okna, šedý beton na horizontálních površích či grafitový kov na zábradlích doplněný o zlatavou barvu obkladů spolu s všudypřítomnou zelení změkčují celkový objem konstrukce a dodávají jí lehkost.

tisková zpráva