Aktuality

Jaká je budoucnost programů Zelená úsporám a Nový panel?

Zástupci odpovědných ministerstev a Státního fondu životního prostředí budou v Brně ve středu 22. září 2010 na konferenci Zelená úsporám – zateplování budov informovat o změnách v programech Zelená úsporám a Nový panel. Účastníci se dozvědí, jak se programů dotknou vládní škrty.
Konference se koná v hotelu Voroněž, Křížkovského 47 od 9 h. Organizátorem je společnost Magnus Regio.
Organizátoři očekávají, že se v sále hotelu Voroněž rozvíří bouřlivá diskuse. Do Brna totiž přijede účastníkům akce vysvětlit odpovědná náměstkyně Irena Plocková, proč SFŽP dočasně přerušil příjem žádostí pro panelové domy. Zástupce ministerstva pro místní rozvoj pak vysvětlí, jak se dotknou vládní škrty programu Nový panel. 
Přednášející budou také bilancovat přínos a zkušenosti z programů a nastíní jejich budoucnost. Účastníci se tak z první ruky dozvědí, kdy a jak bude nejlepší připravit dokumentaci pro žádost o dotaci a jak se vyvarovat chyb, kvůli kterým jiní žadatelé neuspěli.
Konference je určená pro zástupce bytových družstev, společenství vlastníků, obcí, měst, poradenské instituce, odbornou a širokou veřejnost. Kromě zástupců odpovědných úřadů bude přednášet například také Karel Vaverka z České komory autorizovaných inženýrů a techniků nebo Petr Vojna z Regionálního centra pro rozvoj bydlení. Účastníci se také dozvědí, jaké jsou alternativy k Zelené úsporám a jak správně mohou jednotlivé programy kombinovat.
Program konference naleznete na www.magnusregio.cz v sekci Konference.
tisková zpráva