Informace výrobců

Nové kolekce podlahovin německé značky Wineo

O vinylových podlahách již bylo napsáno mnohé. Nabídka na trhu se neustále rozšiřuje, přitom uváděné benefity podlah z tvrzeného PVC mohou dostát pouze kvalitní produkty. Příkladem je značka Wineo s výrobním závodem v Německu, která představila čtyři kolekce nové řady 600: wood a stone se standardním formátem dílců a velkoformátové wood XL a stone XL.

Nabídka dekorů v imitaci dřeva včetně atraktivního patchwork vzoru u nich převažuje. U všech dekorů můžete volit jak konstrukci určenou k lepení, tak variantu se zámkovým spojem. Od konstrukčního provedení se pak odvíjí velikost dílců. U všech kolekcí Wineo 600 včetně dekorů v XL formátu výrobce garantuje exkluzivní třídu zátěže 23/32/41. Podlaha s 0,4 mm silnou nášlapnou vrstvou zvládne i mírnou zátěž v průmyslové oblasti.

K rozměrům je ještě důležité podotknout, že nízká konstrukční tloušťka 2 nebo 5 mm nebrání použití vinylových dílců při rekonstrukcích a renovacích. Podlaha Wineo 600 má přiměřenou „tvrdost“, je elastická, příjemná při chůzi i na dotek, šetrná ke kloubům, přirozeně teplá a tichá. Zároveň je bezpečná, neobsahuje ftaláty a neklouže, splňuje protismykovou kategorii R9. Disponuje velmi nízkým tepelným odporem a požadavek umístění na podlahové vytápění zde není překážkou. Stejně tak této 100% voděodolné podlaze s PU tvrzeným povrchem nevadí voda ani vlhkost, dobře se hodí do kuchyní i koupelen. S ohledem na odolnost a kompaktní povrch se navíc bezproblémově a snadno udržuje. Dekory imitující různé druhy dřevin, kamene, pískovce či břidlice jsou reálně strukturované a stálobarevné. Pro spokojené užívání je v podstatě třeba myslet pouze na několik málo bodů, nejdůležitější je zajistit hladký, rovný a nečistot zbavený podklad při pokládce, dále vinylům nevyhovují extrémní teploty, ideální teplota pro pokládku je výrobci obvykle stanovena v rozmezí 15–25 °C.

Vinylová podlaha Wineo, kolekce 600 stone XL, dekor Brooklyn NightVinylová podlaha Wineo, kolekce 600 stone XL, dekor Navajo GreyVinylová podlaha Wineo, kolekce 600 wood XL, dekor Scandic Grey

Vinylová podlaha Wine, kolekce 600 stone, dekor Polar TravertineVinylová podlaha Wineo, kolekce 600 wood XL, dekor Woodstock CreamVinylová podlaha Wineo, kolekce 600 wood, dekor Chataeu Brown

VINYL versus PVC
„Jak měkčené PVC, obvykle prodávané v rolích, tak tvrzené vinylové dílce se vyrábějí z polyvinylchloridu a jejich výrobní postup se takřka shoduje. Zjednodušeně můžeme říci, že jediný podstatný rozdíl se týká množství použitých plastifikátorů, pomocí kterých krytina měkne a lze ji pak navinout na roli. V případě vinylových dílců, tzv. Luxury Vinyl Tiles či LVT, se se změkčovadly naopak šetří. Označení Luxury Vinyl Tiles je tudíž do značné míry obchodní a marketingovou záležitostí. Výrobci tímto způsobem v době boomu tvrzených vinylů oddělili sortiment klasického PVC v rolích od nabídky vinylových dílců,“ vysvětluje Milan Mrkáček ze společnosti Kratochvíl parket profi.

Ceny dekorů řady Wineo 600 se liší dle kolekce a typu konstrukčního provedení, přičemž lepené dílce v XL formátu KPP nabízí za akčních cenových podmínek.

Pro více informací navštivte www.kpp.cz.

podle podkladů společnosti Kratochvíl parket profi