Průmysl a obchod

Blíží se druhé letošní setkání lídrů českého stavebnictví

Společnosti CEEC Research a KPMG Česká republika uspořádají 30. srpna 2011 od 10 h v budově KPMG ČR Setkání lídrů českého stavebnictví. Jeho hlavním tématem bude aktuální situace na českém stavebním trhu a především výhled v oblasti nových stavebních zakázek. Setkání se zúčastní nejdůležitější představitelé z oboru i státní správy.
Svou účast přislíbil ministr průmyslu a obchodu Martin Kocourek, ministr dopravy Pavel Dobeš, generální ředitelé a členové představenstev stavebních společností (např. Skanska, Eurovia, Metrostav, Hochtief, PSJ, Subterra atd.), Zdeněk Tůma, poradce v oddělení Finančních služeb v KPMG Česká republika a bývalý guvernér ČNB, a také prezidenti vybraných svazů a cechů.
Tématem diskuse bude zejména zhodnocení aktuální situace na trhu a výhled v oblasti nových stavebních zakázek jak v pozemním, tak v inženýrském stavitelství a možností pro exportování stavebních prací. Během setkání budou také prezentovány výsledky Kvartální analýzy českého stavebnictví 07/2011 vypracované společnostmi CEEC Research a KPMG Česká republika.
Oblasti, kterými se studie zabývá a nad kterými se bude na Setkání lídrů českého stavebnictví diskutovat:
• Bude krize ve stavebnictví na českém trhu pokračovat i v roce 2012? Dopadne rok 2011 podle předchozích odhadů ředitelů stavebních firem?
• Jakým směrem se budou vyvíjet tržby stavebních společností? Poklesnou tržby v roce 2011, jak firmy předpovídaly dříve? Nastane v roce 2012 obrat?
• Čím se stavební firmy rozhodly na trhu bojovat o svou lepší budoucnost? Sází na vyšší efektivitu procesů nebo se chystají situace na trhu využít k akvizicím?
 
Kvartální analýza českého stavebnictví 07/2011 je zpracována na základě údajů získaných ze 100 uskutečněných osobních a telefonních interview s klíčovými představiteli vybraných stavebních společností. Navíc vychází mimořádně i z dalšího specializovaného výzkumu se 100 řediteli projektových a inženýringových společností. Díky tomu může poskytnout vyvážené, aktuální a dostatečně podrobné údaje o českém stavebnictví nezbytné pro rozhodování vedoucích představitelů společností podnikajících v dané oblasti. Po skončení Setkání lídrů českého stavebnictví 2011/H2 bude studie volně ke stažení na stránkách CEEC Research: www.studieStavebnictvi.cz.
tisková zpráva