Průmysl a obchod

ABB ČR loni zaznamenala nárůst tržeb o 5 procent

Společnost ABB Česká republika oznámila své konsolidované finanční výsledky za rok 2014, v nichž vykázala tržby ve výši 13,5 miliard Kč, což znamená 5% nárůst ve srovnání s rokem 2013. Rok 2014 byl pro ABB ČR ve znamení pokračujících investic do nových výrobních závodů, výzkumu a vývoje i rozvoje zaměstnanců, které posílily pozici společnosti na českém trhu technologií pro energetiku a automatizaci. Společnost rovněž získala řadu domácích i zahraničních ocenění.

„Například agentura Thomson Reuters už potřetí zařadila ABB Group mezi 100 nejlepších světových inovátorů a podle Dow-Jones indexu udržitelnosti je ABB Group již šestým rokem jednou z nejlepších společností na světě. ABB zaujímá i významné postavení z hlediska etiky. V loňském roce zařadil nezávislý institut Ethisphere ABB Group na seznam nejetičtějších společností světa,“ vypočítává Hannu Kasi, generální ředitel ABB Česká republika, a dodává: „V loňském roce jsme představili i řadu produktových novinek, patří mezi ně nový koncept vysokonapěťového rozváděče Unigear Digital, který vyvinul tým českých odborníků v našem brněnském technologickém centru. Dále bych rád zmínil novou designovou řadu vypínačů a zásuvek Levit®, která vzešla z rukou známého mladého designéra Jana Čapka.“

V roce 2014 společnost ABB otevřela v Brně nový výrobní závod na součásti pro velmi vysoké napětí. Globální operační centrum ABB pro procesní automatizaci ve střední Evropě přesunulo své sídlo do nových prostor v centru Ostravy, které lépe odráží významnost této dvanáct let fungující jednotky na českém trhu. Vloni na podzim pak otevřelo ABB ve Vestci u Prahy Evropský showroom pro svařování a dělení materiálu. Investice do jeho realizace dosáhly několika desítek miliónů korun. V Trutnově ABB zahájilo v loňském roce výstavbu nového závodu na výrobu automatizačních systémů pro rozvodny. Stavba tohoto nového závodu představuje významnou investici na českém trhu, která podstatnou měrou přispěje k rozvoji místní ekonomiky a vzdělání.

Na poli obnovitelných zdrojů, ekologické dopravy a energetické efektivnosti se ABB Group stalo partnerem projektu Solar Impulse, jehož cílem je realizace historicky prvního obletu zeměkoule v letounu poháněném pouze sluneční energií. V září na summitu OSN o změně klimatu ABB Group oznámilo, že se připojuje k iniciativě Udržitelná energie pro každého (SE4ALL) a poskytne své odborné znalosti a zkušenosti týkající se energeticky efektivních motorů a transformátorů. Vládám států tím pomůže při zavádění strategií pro zvýšení úspor energie.

tisková zpráva