Konference, semináře

Diskusní večer Participace jako nástroj tvorby města

Tento čtvrtek, 5. března 2015 od 19 h se v prostorách Knihovny Václava Havla (Ostrovní 13, Praha 1) uskuteční debata na téma Participace jako nástroj tvorby města. Spolupořadatelem je IPR Praha.

Pojem participace je dnes v kurzu. O přínosnosti zapojení veřejnosti do procesů správy města nahlas nikdo nepochybuje, když se však jedna či druhá strana pokusí některý z participačních procesů zorganizovat, není výjimkou, že výsledky takového pokusu o „součinnost“ zdaleka neodpovídají prvotním dobrým úmyslům.

O svých zkušenostech s pozitivními i negativními příklady participačních aktivit budou hovořit Ing. Petr Návrat, MSc., vedoucí oddělení participace na Institutu plánování a rozvoje hl. m. Prahy a hlavní tvůrce připravovaného pražského manuálu participace, Bc. Radek Vondra, starosta městské části Praha 14, a Renata Chmelová, spoluzakladatelka občanské iniciativy Společně pro desítku a členka zastupitelstva Prahy 10.

Večer je součástí diskusního cyklu Pražská odysea – budoucnost města jako společný úkol o budoucnosti Prahy jako úspěšného, bezpečného, zdravého a konkurenceschopného města 21. století.

Facebookovou stránku najdete zde.

mi podle podkladů pořadatele