Průmysl a obchod, Veletrhy a výstavy

Den dřevostaveb 2015 – druhý ročník

Asociace dodavatelů montovaných domů (ADMD) pořádá 25. dubna 2015 druhý ročník Dne dřevostaveb 2015. Cílem této akce členských firem ADMD je prezentovat široké veřejnosti tuzemské kvalitní a certifikované dřevostavby – k vidění proto budou poslední dubnovou sobotu na území celé České republiky desítky rodinných domů na bázi dřeva, a to jak vzorové a referenční domy, tak i rozestavěné dřevostavby.

Smyslem akce je prezentovat a přiblížit moderní dřevostavby zájemcům z řad široké veřejnosti – jejich konstrukci, vlastnosti a samotnou technologii výstavby. Den dřevostaveb 2015 tak umožní všem si domy nejenom na vlastní oči prohlédnout, ale i osahat, prozkoumat všechny detaily a dozvědět se od kvalifikovaných zástupců a prodejců jednotlivých firem zásadní informace, které při svém rozhodování každý z nás potřebuje – ceny, možnosti financování, průběh stavebního řízení a časový harmonogram zakázky, záruky, vybavení domů domácí technikou apod. Všechny dřevostavby budou v sobotu 25. dubna pro veřejnost otevřené od 10 do 18 hod.

Do akce se svými vzorovými domy zapojí většina členů ADMD a počet staveb, které budou moci zájemci navštívit, se bude pohybovat kolem padesáti. Detailní přehled a charakteristiky staveb, včetně adres a kontaktů na stavební poradce, kteří budou ve vzorových domech zákazníkům k dispozici, bude zveřejněn nejpozději od poloviny dubna na webových stránkách www.admd.cz.

Nový letos není jen termín – v dubnu 2015 se Den dřevostaveb nekoná jen v České republice, ale ve stejný den i v řadě dalších evropských zemí. ADMD je totiž členem Evropského svazu výrobců montovaných domů (EFV – Europäischer Fertigbauverband), který sdružuje kromě tuzemských dodavatelů dřevostaveb i výrobce z Bulharska, Irska, Maďarska, Německa, Rakouska, Švédska, Švýcarska a Velké Británie.

tisková zpráva