Projekty

Byla zahájena stavba projektu Sky Barrandov – dvou luxusních domů podle návrhu Evy Jiřičné

Společnost K+Devonská postaví na pražském Barrandově 108 luxusních bytů ve dvou domech. Architektonickou studii navrhli architekti Eva Jiřičná a Petr Vágner ze studia AI-Design. Stavba, která vyjde na 540 miliónů korun, skončí příští rok v srpnu. Řekli to zástupci investora při položení základního kamene.

„Jsem ráda, že jsem byla přizvána k tomuto nevšednímu projektu na tak krásném místě. Zároveň mne velice těší, že i v ČR se u bytových domů začíná řešit design,“ řekla při položení základního kamene Eva JiřičnáZaujme zejména nadčasová fasádu projektu – čistá a elegantní linie balkonů, na něž se vchází z bytů francouzskými okny a z nichž se nabízí panoramatický výhled na Prahu. „Jsem ráda, že jsem byla přizvána k tomuto nevšednímu projektu na tak krásném místě. Zároveň mne velice těší, že i v ČR se u bytových domů začíná řešit design,“ řekla při položení základního kamene Eva Jiřičná.

Výstavba rezidence je rozdělena do dvou etap, v rámci první vyroste dům s 58 byty. Ty budou mít dispozice od 2 + kk až po 5 + kk. V prvním čtvrtletí příštího roku naváže stavba druhého domu. Byty u ulice Devonská s výhledem na Prahu budou určeny pro bohatší klienty, průměrná cena činí 65 až 67 tisíc korun za metr čtvereční (včetně DPH).

Domy jsou navrženy v energetické třídě A, tedy jako mimořádně energeticky úsporné. Součástí všech bytů bude systém inteligentního řízení bytu. Autorem vnitřních dispozic stavby je ateliér P.H.A. vedený Ondřejem Gattermyerem. Domy staví společnost Ridera stavební.

tisková zpráva