Soutěže

Finále SUSO – výsledky

Ve dnech 16.–19. září 2014 proběhlo na veletrhu FOR ARCH finále Soutěžní přehlídky stavebních řemesel SUSO. Skvělá atmosféra střídala napětí mladých řemeslníků z celé České republiky a Slovenska. „Smyslem finálového kola bylo ukázat pestrost řemesla. Proto zde exhibovali truhláři, zedníci, tesaři, sklenáři, klempíři, pokrývači, kameníci, malíři či podlaháři,“ uvedl David Surmaj ze společnosti ABF, a. s., organizátora soutěže.

Truhláři
Vítězi česko-slovenského finále se stali Štěpán Šatava a Karel Turek za SOU Hluboš. Na druhých pozicích se umístili Jiří Válek a Patrik Beránek z SPŠ stavební Valašské Meziříčí.

Zedníci
Ze zednických družstev vybojovali první příčku Zdeněk Jirásek a Karel Vosička z ISŠ Rakovník. Na druhém místě skončili Roman Krištof a Miroslav Havel z Masarykovy SŠ Letovice.

Kameníci a kamenosochaři
Nejlépe umístil Tomáš Jákl ze SPŠ kamenická a sochařská Hořice.

Finále truhlářů SUSOFinále zedníci SUSO

Podle hlavního porotce soutěže Libora Malého nebyly mezi soutěžícími příliš velké rozdíly a rozhodovaly jen maličkosti. „Kluci si uvědomují, že úspěch v takové soutěži jim dá do ruky to nejlepší doporučení pro budoucího zaměstnavatele a rozhodně od řemesla neutečou. Jedním z největších úspěchů letošního ročníku je to, že jedna pražská firma si mezi finalisty vybere své budoucí zaměstnance. Díky SUSO tak již nyní studenti získají skvělé zaměstnání,“ dodal Malý.

Výsledky soutěžního kola jsou uveřejněny zde.

tisková zpráva, wd