Články, Informace výrobců, Výplně otvorů

Ateliérová střešní okna Solara na rodinné vile, vinohradském domě a v jedinečném střešním bytě

Díky poctivě provedené rekonstrukci se prostory v pražské dejvické vile a dvou bytových domech proměnily ze zanedbaného a tmavého podkroví na jedinečné ateliérové bydlení s chytrou architekturou a dostatkem prostoru i světla.

Zakomponování střešních oken do památkově cenných budov je disciplínou pro trpělivé architekty a investory. Zde představené realizace z hlavního města Prahy z posledních zhruba pěti let vynikají hodnotou prosvětleného a otevřeného moderního bydlení. Velkoplošná střešní okna dávají bytům novou kvalitu. Nabízejí dechberoucí výhledy na panorama města kolem a velmi dobrý pocit pro obyvatele uvnitř podkroví.

Rodinná manufakturní firma, autentické materiály a citlivý vzhled
Výrobní firma rodiny Formánkových se zabývá moderními i historizujícími střešními okny. Věnuje pozornost tomu, jak při využití soudobých technologií a dodržení stavebně-technických vlastností zachovat citlivý vnější vzhled a rámec památkových limitů. Ve svých projektech se snaží dostat do podkroví co nejvíce světla a v rámci daných možností maximálně otevřít podkrovní interiér tak, aby se v něm lidé cítili co nejlépe.
„Naší dlouhodobou ambicí je mít kolem sebe zákazníky, které naše okna a prosklení těší a vést společensky užitečnou firmu,“ říká Jakub Formánek, člen rodinného vedení firmy.
Výroba je zaměřena na používání autentických a ekologických materiálů. Základním konstrukčním materiálem je zpravidla lokálně těžené (vždy z území České republiky) borovicové dřevo, Povrchové úpravy čistými oleji bez rozpouštědel jsou již na střešních oknech vyzkoušené a mají své skalní fanoušky.
„Při výrobě střešních oken, ateliérových střešních prosklení a střešní výstupů se nám daří uplatňovat zakázkový řemeslný přístup – tradiční truhlářské zacházení se dřevem. Věříme, že to přináší trvalejší hodnotu výrobku a radost z bydlení nad střechami,“ uzavírá Jakub Formánek.
Další reference najdete na www.solara.cz, projekty si můžete prohlédnout i na videích na YouTube kanále Solara.
podle podkladů firmy Solara, s. r. o.

Střešní prosklení Solara HISTORIK se plánuje na míru dle přání stavitele a dispozic stavbyStřešní prosklení Solara jsou díky perfektní povrchové úpravě dřeva vhodná i do koupelenStřešní prosklení Solara HISTORIK na vile v Dejvicích, vnější oplechování ladí s krytinou střechyStřešní ateliérové prosklení Solara VARIATIK přes dvě poschodí mezonetového bytu na VinohradechStřešní prosklení Solara VARIATIK se plánuje na míru dle přání stavitele a dispozic stavbyPosuvná střešní prosklení Solara PERSPEKTIV dodávají podkroví hodnotou prosvětleného a otevřeného moderního bydleníPosuvná střešní okna Solara PERSPEKTIV kombinují pevné prosklení a do strany odsuvná křídlaSolara PERSPEKTIV umožňuje pohodlný výstup na střešní terasu