Konference, semináře

Seminář Generativní design

Knihovna materiálů MatériO (Říčanova 19, Praha 6) pořádá dne 22. 3. 2016 od 17 hodin seminář Generativní design. 

Parametricismus je perspektivní směr digitálního návrhu. O jeho dopadu nejen na současnou světovou architekturu promluví architekt Jan Petrš, doktorand na ČVUT a člen skupiny Archistroj. Předvede také několik základních technik používaných pro parametrické navrhování, představí vhodné softwary k jejich vytváření i některé zajímavé realizace.

Co se stane když se v jednom týmu sejdou biologové, inženýři, IT specialisté a architekti? Nejen o tom se rozpovídá architektka Leyla Yunis Marulanda, která se v rámci svého studia na Stuttgartské univerzitě zúčastnila projektu výstavby experimentálního pavilonu, jehož konstrukce vychází z principů biomimetiky.

Co znamená tajemné číslo 100 000+? Co to vlastně jsou materiálové knihovny, komu slouží a jak fungují? To vše objasní manažerka Knihovny materiálů matériO Pavlína Jochcová.

Přesně naskenovat exteriér i interiér budovy v řádu minut? Stejně tak snadné je skenování zahrady, jeskyně, mostu…Prostě čehokoliv! Nevěříte? Nový projekt australské státní vývojové agentury CSIRO – GeoSLAM představí Jan Grygar z Mensura.

Registrovat se na seminář je možné prostřednictvím e-mailuna info@materio.cz.

Další informace najdete na facebokové stránce semináře.

mi podla podkladů pořadatele