Projekty

Praha 6 chystá u Ořechovky výstavbu bytových domů za miliardu

Společnost Sneo, kterou vlastní Praha 6, chystá výstavbu dvou bytových domů v lokalitě Na Dračkách nedaleko Ořechovky. Projekt za zhruba 1,1 miliardy korun získal stavební povolení, zjistila ČTK z věstníku veřejných zakázek a ze zadávací dokumentace. Se záměrem nesouhlasí opozice. Na pátečním zastupitelstvu se jej neúspěšně pokusila zvrátit.

Ze zadávací dokumentace vyplývá, že jde o byty o podlahové ploše od 40 m² až po nadstandardní téměř 270metrové byty s dvěma garážemi. Praha 6 prostřednictvím vlastní firmy hodlá do projektu vložit pozemky. Investor se pak zaváže předat městské části 44 vybudovaných bytů. Developeři se do soutěže mohou přihlásit do čtvrtka tohoto týdne.

„Veřejná zakázka na využití majetku Prahy 6 za jednu miliardu těsně před volbami je projev maximální politické zpupnosti,“ uvedla opoziční zastupitelka Petra Kolínská.

Praha 6 v odůvodnění zakázky uvedla, chce „naplnit bytové a sociální potřeby občanů městské části“. To opozice vzhledem k rozměrům plánovaných bytů považuje za směšné.

Více o zakázce zjistíte např. zde.

zpráva ČTK