Průmysl a obchod

ŘSD investuje 101 milión korun do oprav silnic I. třídy na Hodonínsku

Opravy silnic první třídy I/54 a I/55 na Hodonínsku za 101 milión chystá letos Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD). Motoristé se dočkají nového povrchu na silnici mezi Veselím nad Moravou a Moravským Pískem, na Bartolomějském náměstí ve Veselí a také na průtahu Strážnicí. Celkem jde o tři zakázky. ČTK to řekla mluvčí ŘSD Nina Ledvinová.
Nejdelší z opravovaných úseků je více než pětikilometrový mezi Moravským Pískem a Veselím. „Předpokládáme, že bychom začali stavět v červenci. Závisí to však na průběhu výběrového řízení. Stavební práce budou trvat zhruba tři týdny,“ upřesnila Ledvinová. Řidiče zde čeká vždy uzavírka části jednoho pruhu. Nepočítá se s objížďkou, ale s provozem po stavbě. „Pro zvýšení bezpečnosti se zde doplní svodidla,“ uvedla Ledvinová.
Nejnákladnější zakázka za 48 miliónů korun je oprava Bartolomějského náměstí ve Veselí, přestože jde jen o půlkilometrový úsek. Součástí stavby je totiž oprava čtyř mostů, potrvá skoro půl roku. Objížďka je možná přes Moravský Písek a Uherský Ostroh.
Začátek rekonstrukce průtahu Strážnicí na silnici I/55 je závislý na průběhu výběrového řízení. Stavba na 1,3 kilometru dlouhém úseku potrvá zhruba tři měsíce. Bude zde rozšířena vozovka, která zvýší plynulost dopravy ve městě, uvedla Ledvinová. Navržená je zatím částečná uzavírka s krátkou objížďkou nebo jednosměrný provoz po stavbě řízený semafory.
zpráva ČTK