Projekty

Začne druhá fáze projektu Tulipa Třebešín

Developer AFI Europe, dceřiná společnost skupiny Africa Israel Investments Group, chystá druhou etapu projektu Tulipa Třebešín. Vzniknou dva bytové domy s 250 byty o velikosti 1 + kk až 4 + kk. Dokončení výstavby se předpokládá v roce 2018. Příprava na druhou fázi představuje demolici stávající skladové haly a teprve po jejím dokončení bude následovat zahájení samotné výstavby.

Architektonické pojetí vychází opět z dílny Ing. arch. Diany Hockové z architektonického studia STRAET ARCHITECTS. Urbanistické pojetí představuje polouzavřené bloky s terasami svažujícími se k jihu. Prostor mezi obytnými bloky oživí ozeleněné terasy a vzrostlá zeleň na uměle vytvořeném zvlněném terénu. Budovy budou mít 9 nadzemních podlaží.

Obě fáze projektu Tulipa Třebešín – vizualizace

„Koncepce objektů ve velké míře využívá vyložených konzol s terasami, které slouží ke stínění fasád a tím chrání byty proti přehřívání a zároveň umožňují pohodlný celoroční pobyt v novém domově,“ uvádí obchodní a marketingová manažerka AFI Europe Elena Pisotchi.

AFI Europe kromě bytových domů vybuduje také supermarket a mateřskou školku, která bude modulární dřevostavbou složenou ze čtyř modulů.

tisková zpráva