Konference, semináře

Pozvánka na odborné a sponzorované kurzy Betonconsultu na podzim 2016

Společnost Betonconsult zve na odborné kurzy pro stavebnictví, které se konají na podzim 2016 v Praze. Kurzy jsou zaměřené zejména na problematiku provádění sanací betonových konstrukcí, průmyslových podlah, podlah v bytové výstavbě a pohledových betonů, dále na problematiku legislativního charakteru, která zásadním způsobem určuje formu i úspěšnost podnikání a činnosti ve stavebním sektoru (veřejné zakázky, smlouvy o dílo ve stavebnictví, nový zákon o obchodních korporacích, reklamace a spory).

Kurzy se konají v prostorách Konferenčního centra VŠCHT v Praze 4-Kunraticích (ul. Chemická 952). Všechny jsou zařazeny do programu Celoživotního vzdělávání ČKAIT a ČKA. Bodové hodnocení kurzů, podrobné informace o náplni kurzů a on-line přihlášky naleznete na www.betonconsult.cz/kurzy.

Kurzy jsou určeny všem pracovníkům ve stavebnictví – pracovníkům stavebních a aplikačních firem, inženýrům, projektantům, architektům, pracovníkům investičních útvarů i státních orgánů, studentům vysokých škol a široké odborné veřejnosti. 

Datum

Název kurzu

Obsah

Přednášející

11. 10.

Vícepráce a změny při realizaci staveb

Vznik tzv. víceprací při zhotovení stavebního díla, a to zejména na to, kdy vzniká zhotoviteli nárok na zaplacení jejich ceny. Praktické potřeby všech, kdo se mohou s vícepracemi setkat, ať už jako investoři či jako dodavatelé staveb.

Dr. Josef Černohlávek, JUDr. Vladimír Tögel, Ing. Jan Zelenka

17. 10.

Veřejné zakázky ve stavebnictví podle nového zákona – kurz pro dodavatele

Nový zákon o veřejných zakázkách byl uveřejněn (tedy stal se platným) ve Sbírce zákonů 29. 4. 2016 pod číslem 134/2016. Zákon nabývá účinnosti 1. 10. 2016. Přijďte se seznámit se změnami, které nový zákon přináší.

JUDr. Vladimír Tögel

18. a 19. 10.

Vady a poruchy staveb – poučení z chyb. Betonové konstrukce

Problematika vad a poruch betonových konstrukcí. Lektoři přednášejí o svých zkušenostech s nejčastěji se vyskytujícími vadami stavebních konstrukcí. Probírat se budou možnosti prevence i následných oprav.

Doc. Ing. Jiří Dohnálek, CSc.; Ing. Jan Hromádko; Ing. Richard Schejbal; Ing. Petr Tůma, Ph.D.; Ing. Zdeněk Vávra; Doc. Ing. Lukáš Vráblík, Ph.D.; Ing. Jiří Zmek

7. 11.

Veřejné zakázky ve stavebnictví podle nového zákona – kurz pro zadavatele

Nový zákon o veřejných zakázkách byl uveřejněn (tedy stal se platným) ve Sbírce zákonů 29. 4. 2016 pod číslem 134/2016. Zákon nabývá účinnosti 1. 10. 2016.

JUDr. Vladimír Tögel

8. 11.

Reklamace a spory ve stavebnictví

Budou prezentovány zkušenosti z řešených případů a bude pojednáno o odpovědnosti za vady vzniklé na stavbách, a to včetně dopadů nového občanského zákoníku.

Dr. Josef Černohlávek a Doc. Ing. Jiří Dohnálek, CSc.

9. 11.

Technický dozor stavebníka – kompetence, práva, povinnosti, odpovědnost

Seznámit posluchače s klíčovými aspekty role technického dozoru stavebníka (TDI/TDS): s jeho hlavní odpovědností, právy, povinnostmi a kompetencemi, a to v celém průběhu jeho působení ve stavebním procesu od přípravné fáze, výběru dodavatele, kontrolní činnosti na stavbě, po předání hotového díla a kolaudační řízení.

Ing. Josef Ladra; Ing. Václav Pospíchal, Ph.D.

7. 12.

Jak správně projektovat a provádět průmyslové podlahy

Problematika průmyslových podlah, zejména na úskalí jejich návrhu a realizace, na časté vady a poruchy a jejich možnou prevenci. Zvláštní zřetel bude brán na podlahy hromadných garáží a problematiku rovinnosti průmyslových podlah.

Doc. Ing. Jiří Dohnálek, CSc., Ing. Petr Tůma, Ph.D., Doc. Ing. Lukáš Vráblík, Ph.D.

8. 12.

Sanace, hydroizolace a zesilování železobetonu pomocí progresivních materiálů stavební chemie (sponzorovaný kurz – vložné pouze 165 Kč bez DPH; sponzoři: Betosan, s. r. o., Xypex CZ, s. r. o.)

Problematika provádění a navrhování sanací stavebních konstrukcí, zejména železobetonu, dále na použití specifických materiálů a technologií. Obsahem je rovněž téma provádění hydroizolací staveb a porovnání možných postupů hydroizolací. Konkrétní problematika bude ilustrována na četných příkladech z praxe.

Doc. Ing. Jiří Dohnálek, CSc., Ing. Pavel Dohnálek, Ph.D., Jan Mandelík, Ing. Zdeněk Vávra

Přejeme si, aby pro vás byly naše kurzy profesním přínosem: Zajímá-li Vás konkrétní problematika, zašlete nám své dotazy spolu s přihláškou na kurz na e-mail: kurzy@betonconsult.cz. Lektor se vašim podnětům bude věnovat v průběhu kurzu.

wd s použitím podkladů organizátora