Průmysl a obchod

HPI-CZ otvírá moderní logistické centrum

Společnost HPI-CZ, jeden z největších dodavatelů stavebního příslušenství pro všechny druhy střešních krytin a kompletního sortimentu pro zateplování budov u nás, otevřela moderní logistické centrum včetně dvousetmetrového showroomu v ulici Na Brně v Hradci Králové.

Výběr nové adresy v rámci východočeské metropole není náhodný – HPI-CZ zde sousedí se svým distribučním partnerem společností Toptrans, která pro ni dlouhodobě zajišťuje dopravu zboží. Blízkost obou firem přinese zákazníkům HPI-CZ rychlejší servis a snadnou dohledatelnost zásilek. Díky zjednodušení a zefektivnění procesů zvládne nové logistické centrum zásobovat celou republiku. Modernizace se tak týká i pobočky HPI-CZ v Plzni, která přesídlí, obdobně jako hradecké logistické centrum, do blízkosti firmy Toptrans. Plzeňská pobočka si i nadále zachová možnost osobních odběrů zdarma, vyzvednutí zboží je přitom možné už následující den od zaslání objednávky. Doručení zboží po celé ČR prostřednictvím společnosti Toptrans standardně dodává HPI-CZ v pracovních dnech do 24 hodin od objednání.

HPI-CZ otvírá moderní logistické centrum v Hradci KrálovéHPI-CZ otvírá moderní logistické centrum v Hradci Králové

Oproti původním prostorám má nové logistické centrum HPI-CZ menší užitnou plochu, avšak umožňuje skladování až do výšky 11,5 metru. Díky efektivnímu využití plochy a lepší organizaci znamenala změna sídla pro společnost HPI-CZ navýšení kapacity skladu. Menší podlahová plocha pak v praxi znamená zkrácení časů na přípravu zakázek. Zboží je skladováno pod jednou střechou, nemůže tak dojít k jeho poškození, cesta zásilek k dopravci probíhá v rámci jednoho podlaží stejné budovy, jejich sledování je tedy podstatně snadnější. Nový systém kompletace objednávek navíc umožňuje ve stejném časovém úseku připravit více zakázek. Úzké propojení expedice a dopravy umožní HPI-CZ na požadavky zákazníků reagovat pružněji, bez časových ztrát. Po zabalení je zboží předáváno bez prodlevy dopravci.

Orientaci ve variantách řešení zákazníkům nabízí showroom o rozloze 200 m² s ukázkami použití jednotlivých profilů. U tak specifického sortimentu, jakým je stavební příslušenství, je reálná ukázka výrobku a jeho správné montáže zásadní. Pomůže rozhodnout se, který výrobek se nejlépe hodí pro řešený detail. Nové prostory skrývají také model střechy v reálné velikosti s prezentací všech nejdůležitějších prvků pro správnou funkci střechy a bezpečný pohyb po ní. Tréninková část showroomu poskytuje reprezentativní zázemí pro školení obchodních partnerů, ale i proškolování vlastních zaměstnanců.

Stálí obchodní partneři mohou objednávat zboží prostřednictvím stávajícího objednávkového systému. Další variantou jsou stránky www.testthebest.cz, kde HPI-CZ představuje stavební materiály za zvýhodněné akční ceny. Po určitou, časově omezenou dobu si mohou individuální stavebníci i řemeslníci vyzkoušet výrobky za zvýhodněné akční ceny a přesvědčit se tak o jejich funkčnosti a kvalitě. Kromě uvedených variant lze zboží objednávat také z e-katalogu umístěného na webu HPI-CZ.

Více informací najdete na www.hpi.cz.

tisková zpráva