Soutěže

Český projekt je ve světovém finále soutěže Energy Globe Award

Poprvé v historii se do světového finále ekologické soutěže Energy Globe Award dostal i český projekt. Jde o Hotel – vinařství Galant v jihomoravském Mikulově. Ten v roce 2013 získal českého ekologického Oskara díky snížení energetické náročnosti. Národní kola soutěže se konají ve 177 zemích světa včetně České republiky. Finále se uskuteční za týden v íránském Teheránu. Informovala o tom Markéta Kohoutková ze zastupující agentury Lesensky.cz.

Kvalita soutěžních projektů se bude poměřovat v pěti základních kategoriích: Země, Oheň, Voda, Vzduch a Mládež. Projekt Hotel – vinařství Galant byl nominován v kategorii Vzduch.

„Rád bych si na světovém finále potvrdil, že naše rozhodnutí a investice má smysl. Zkrátka, zda jsme se před těmi pěti šesti lety vydali správnou cestou,“ uvedl v tiskové zprávě majitel hotelu Jiří Marian.

V Energy Globe Award soutěží projekty, které usilují o úspory energií a ochranu přírody. Vítěz získá odměnou deset tisíc euro. V České republice se akce pořádá pod názvem E.ON Energy Globe Award ČR od roku 2008. Celkem jí prošlo přes 1500 ekologických projektů.

zpráva ČTK