Informace výrobců

Konstrukční systémy Terafix a Hafix pro terasy a fasády

Univerzální hliníkový konstrukční systém Terafix, který vyrábí firma VISIMPEX, a. s., je určen pro montáž dřevěných a dřevoplastových teras. Dalším produktem této společnosti je systém pro odvětrané fasády Hafix.

Systém Terafix pro konstrukce terasSystém Terafix pro konstrukce teras
Řešení podlah u teras a způsob jejich ukotvení záleží nejen na architektuře domu, ale také na poloze a povaze terénu. Konstrukční systém Terafix je vhodný pro terasy s dřevěnou i dřevoplastovou podlahou na většinu typů podkladů. Díky rektifikačním nohám je systém vhodný i pro terasy umístěné v mírném svahu. Terafix je tedy dalším stupněm ve vývoji hliníkových konstrukčních systémů – hodí se pro různé druhy terasových desek, montáž je nenáročná a výsledkem je jednoduchý systém profilů, spojek a komponentů z hliníku, spojovaných nerezovým materiálem. Tím je zaručena vysoká únosnost terasy a dlouhá životnost konstrukce. Montáž nevyžaduje speciální nástroje a přípravky a bez problémů ji zvládne i laik. Zásadní výhodou systému je výškové nastavení a možnost zpětné demontáže celé terasy bez poškození pochozích desek. Systém Terafix je tak vynikajícím řešením pro dočasné instalace, jako jsou sezónní posezení nebo letní občerstvení, hodí se i pro víceúrovňové terasy propojené mezi sebou schodišťovými stupni z tohoto systému.
Konstrukční systém Terafix obsahuje tyto základní prvky: nosné terasové profily, středové/krajní spojky pro fixaci terasových desek, rektifikační nohy umožňující výškové nastavení, komponenty pro fixaci a zavětrování celé konstrukce, krycí lišty pro ukončení terasy.
Více na www.terafix.cz.

Vlastnosti systému Terafix
● robustní kovová konstrukce z hliníku a nerezu,
● únosnost až 500 kg na m2,
● vhodný pro všechny druhy materiálů – dřevo, WPC a HPL desky,
● snadná a rychlá montáž,
● dlouhá životnost bez nutnosti údržby,
● vynikající poměr cena/výkon,
● výškové nastavení konstrukce.

Systém Terafix pro konstrukce terasSystém Terafix pro konstrukce teras

Fasádní systém Hafix
Hliníkový fasádní systém pro odvětrané fasády Hafix je vhodný pro takřka všechny druhy fasádních desek – cementotřískové, vláknocementové, kompaktní a další obklady na bázi dřeva, kovu a keramiky. Další možností je použití roštu Hafix pro zavěšení fotovoltaických panelů namísto tradičního obkladního materiálu a tím vytvoření odvětrávané fasády a zároveň využiti prostoru pro vlastní elektrárnu.
Mezi přednosti systému Hafix patří vysoká životnost, eliminace deformací obkladového materiálu, možnost dodatečné úpravy horizontální spáry a také snadná montáž a demontáž obložení.
Další informace najdete na www.hafix.cz.

Fasádní systém HafixVFasádní systém Hafixýhody systému Hafix
● Podkladní konstrukci tvoří hliníkové profily a nerezové spojovací prvky – životnost je prakticky neomezená. 
● Díky konstrukčnímu řešení není problém ani při nerovnostech nosné konstrukce. Systém je plně rektifikovatelný a vyznačuje se jednoduchou montáží a rychlostí, na kterou nemá počasí prakticky vliv.
● Díky rektifikovatelným H-úchytům se může srovnat vodorovnost spár. Odvětrávané fasády pomocí systému Hafix dobře řeší problém roztažnosti materiálu, která způsobuje deformace a praskání obkladových desek.
● Fasádní desky se k podkladní konstrukci uchycují pomocí H-úchytů, poté se zavěšují na nosný rošt, který tvoří speciální Z-profil. Systém tak umožňuje volný pohyb fasádních desek při jejich dilataci a nedochází tak k praskání v místech jejich ukotvení.
● Systém umožňuje snadnou a rychlou montáž, nevyžaduje náročné technologické vybavení.
● Konstrukční oddělení firmy Hafix je k dispozici při řešení jednotlivých realizací a zpracování – po zaškolení je možná montáž vlastními silami.
● Snadná je i demontáž desek bez jejich poškození při výměně izolace či dodatečné montáži elektroinstalace.

podle podkladů firmy VISIMPEX, a. s.

Fasádní systém HafixFasádní systém Hafix