Projekty, Průmysl a obchod

Přepravní společnost DSV otevřela novou centrálu s unikátním překladištěm

Ve středu 26. října otevřela společnost DSV Česká republika oficiálně svou novou centrálu v Panattoni Parku Prague Airport II za přítomnosti generálního ředitele DSV Jense Bjørna Andersena a dalších hostů. Díky investici ve výši 500 miliónů korun vzniklo moderní logistické centrum s unikátním cross-dockem. Budova, která slouží ke krátkodobému skladování zásilek, je výjimečná tím, že má rozpon 45 metrů bez jediného sloupu. Přes největší a nejmodernější překladiště české DSV putují zásilky z celé Evropy i ze zámoří. Autorem projektu je společnost Rota Group.

Nový areál DSV zahrnuje logistický sklad s kapacitou 13 000 m², cross-dock s rozlohou 7000 m² a kancelářské prostory. Přepravní společnost potvrdila svou profesionalitu, protože dokázala během pouhého měsíce sestěhovat provoz ze tří směrů: divize DSV Road byla původně v Dobrovízi, divize DSV Air & Sea v Ruzyni a logistický sklad v Horních Počernicích. V nové centrále pracuje celkem 270 zaměstnanců.

„Za opravdový skvost považuji hlavně výjimečný cross-dock, který maximalizuje efektivitu provozu i bezpečnost pracovníků. Laicky řečeno uvnitř vlastně není do čeho nabourat. Díky tomu dosáhneme velmi plynulého toku zásilek,“ vysvětluje Petr Chocholatý, generální ředitel DSV Road pro Českou republiku.

Logistické centrum DSV u Pavlova se může pochlubit řadou moderních technologií, které šetří čas a peníze přepravce i koncového zákazníka. Díky pokročilému IT vybavení se zpřesňuje přehled o toku zásilek a zároveň minimalizuje používání papírových dokumentů. Skladový systém dále zahrnuje například technologii „Pick by Voice“, která umožňuje řídit přípravu zboží pomocí hlasu.

Nová centrála společnosti DSV Česká republika

tisková zpráva, wd