Projekty, Průmysl a obchod

V Hradci Králové byl otevřen opravený stadion pro požární sport

Dne 19. května 2016 byl slavnostně otevřen zrekonstruovaný stadion pro výcvik a požární sport v Hradci Králové. Investorem byl Hasičský záchranný sbor Královehradeckého kraje a na financování projektu se podílelo také město Hradec Králové a Královehradecký kraj. Celkové náklady dosáhly 23,9 mil. Kč včetně DPH. Podle projektové dokumentace firmy Tomáš Vymetálek Architecs, s. r. o., úpravy provedla Swietelsky stavební s. r. o., závod Sportovní stavby.

Stadion leží za Střední průmyslovou školou mezi ulicemi Brněnská, Botanická a 17. listopadu. Kromě klasických sportovišť určených pro zvyšování fyzické kondice hasičů je zde také hasičská věž. „V blízké budoucnosti plánujeme vybudovat šatny, které tento stadion nikdy neměl, a sociální zařízení,“ řekl plk. Ing. František Mencl, krajský ředitel Hasičského záchranného sboru.

V Hradci Králové byl otevřen opravený stadion pro požární sportV Hradci Králové byl otevřen opravený stadion pro požární sport7115V Hradci Králové byl otevřen opravený stadion pro požární sport

Během rekonstrukce zahájené v červenci loňského roku byla opravena hasičská věž, všechny komunikace a zpevněné plochy a také všechna sportoviště. Cvičná čtyřvěž má vlastní rozběhovou dráhu. Klasická škvára byla na běžeckém oválu vyměněna za umělý povrch. Čtyřsetmetrový ovál má šest drah a rovinku. Ta je dlouhá 110 metrů a má dokonce osm drah. Zrekonstruovány byly také všechny sítě na stadionu, tedy vodovod, rozvody nízkého napětí, kanalizace a kanalizační přípojka. Areál byl odvodněn a vyměněna byla část oplocení, včetně nových vjezdových bran.

Základní informace o stavbě:
Název stavby: Rekonstrukce Stadionu pro výcvik a požární sport v Hradci Králové
Objednatel: Hasičský záchranný sbor Královehradeckého kraje
Zhotovitel: Swietelsky stavební s. r. o., závod Sportovní stavby
Doba výstavby:  VII/2015 až V/2016
Projektant: Tomáš Vymetálek Architects, s. r. o.
Celková cena: 23 889 171 Kč včetně DPH
Financování: Hasičský záchranný sbor Královehradeckého kraje, město Hradec Králové a Královéhradecký kraj

tisková zpráva