Konference, semináře

Světový kongres o zelené infrastruktuře

Evropská federace pro ozeleňování budov (EFB) a česká profesní sekce Zelené střechy při Svazu zakládání a údržby zeleně zvou na Světový kongres o zelené infrastruktuře (World Green Infrastructure Congress, WGIC), který se uskuteční v Berlíně od 20. do 22. 6. 2017. 

Zelená infrastruktura ve městech nabízí přírodě blízká adaptační opatření na změnu klimatu a WGIC je tradičně platformou pro setkání světových špiček v tomto oboru. Na kongresu se budou prezentovat pilotní projekty a přístupy v zelené infrastruktuře a konference je místem k setkání s řadou zajímavých osobností. Budou přítomni zástupci Evropské komise a dalších evropských institucí, architekti, projektanti a přední odborníci na veřejnou zeleň, zástupci měst, zástupci oborových profesních sdružení, výzkumníci a mnozí další. Očekává se účast v řádu stovek návštěvníků.

Po předchozích ročnících v Kolumbii, Japonsku a Austrálii se WGIC přesouvá opět do Evropy a dokonce příznivě blízko České republice. Do 20. 2. 2017 je možné se registrovat za výhodnější vložné 220 €, pak bude cena vstupenek růst.

Webové stránky kongresu najdete zde, informace k účasti lze získat i u Ing. Pavla Dostala z profesní sekce Zelené střechy při Svazu zakládání a údržby zeleně.

mi podle podkladů SZÚZ

Infoleták kongresu