Stavitel

Budovy v Modřanském Háji získaly cenu odborné poroty

Dva domy v rezidenčním komplexu v Praze 4 získaly Cenu odborné poroty pro oblast Prahy 4 v soutěži Czech Real Estate Awards – Projekt roku 2013.

 

 

 

Realitní projekt roku 2013 je přehlídkou nejlepších developerských projektů v různých regionech České republiky. Soutěž navazuje na dva předcházející ročníky, kde byla reflektována různorodost kvality těchto projektů. V letošním ročníku soutěžilo více než 60 projektů z celé České republiky. Soutěže se mohly zúčastnit pouze ty, v nichž je nejméně ze 70 % podlahové plochy zastoupeno bydlení. Musely být dostavěny nebo v realizační fázi a minimálně jedna bytová jednotka prodána v tomto roce.


Jednou z kategorií soutěže je ocenění odborné poroty, která posuzuje zejména tržní, praktické a kvalitativní předpoklady projektu pro jeho ocenění. Mezi nejdůležitější kritéria patří lokalita, cena za metr čtvereční, prodejnost projektu ve vztahu k tržní ceně v dané oblasti, standardy projektu a marketing.

Kolaudace modřanských budov A3 a A4 byla vydána v polovině května letošního roku. 

„Téměř tři čtvrtiny bytů v těchto dvou budovách jsou už prodány, takže v nabídce zůstává 13 bytů, z nichž tři mají status rezervace,“ řekl Roger Dunlop, výkonný ředitel Avestus Real Estate, společnosti stavící Modřanský Háj.

ModL TM anskA HA j budova A4

Projekt se nachází v blízkosti Modřanské rokle a nabízí několik typů domů na svažujících se pozemcích. Jedná se o nízkopodlažní stavby, většina z nich má maximálně tři podlaží. První fáze se skládá z bytových domů s jednotkami o velikosti od 1+kk do 4+kk. V další fázi projekt představí terasové dony, viladomy a dvojdomy. Bytová dispozice je flexibilní s důrazem na zázemí a prostory pro skladování. Projekt od architektonického studia A69 nabízí bydlení v přírodě na 12 hektarech. Hlavním cílem autorů projektu bylo vytvořit moderní design bytů a domů doplněný zelenými plochami jako jsou zahrady, terasy a balkony.

Tereza Procházková