Konference, semináře

Proběhla XXII. valná hromada České komory architektů

Dne 18. dubna 2015 v prostorách FA ČVUT proběhla XXII. valná hromada České komory architektů (ČKA). Registrovala se na více než dvoustovka jejích členů. Hlavním bodem sobotního dne byla diskuse nad ožehavými otázkami spojenými s výkonem profese architekta. Evergreenem každoročního setkání architektů je zejména téma zadávání veřejných zakázek, které v souvislosti s nedávno schválenou novelou zákona o veřejných zakázkách a chystaným zákonem novým nabírá ještě více na aktuálnosti.

Neméně zásadní pozornost byla tradičně věnována i architektonickým soutěžím a Soutěžnímu řádu. Rovněž proběhly volby do orgánů ČKA.

Každoroční součástí valné hromady je i výstava Přehlídky diplomových prací. Prezentovány byly ty práce studentů, které v loňském jubilejním XV. ročníku postoupily do druhého kola. Další akcí, kde je bude Komora vystavovat, je již tradiční akce Architekti na jedné lodi, která proběhne 16. června.

V prostorách FA ČVUT proběhla XXII. valná hromada České komory architektůV prostorách FA ČVUT proběhla XXII. valná hromada České komory architektů

Do představenstva ČKA byli zvoleni: Pavel Hnilička, Milan Svoboda, Karel Cieślar a Petr Velička. V představenstvu dále setrvávají: Radek Kolařík, Milan Košař, Pavel Martinek, Ivan Plicka, Klára Salzmann, Radim Václavík, Michal Volf a Jaroslav Šafer.

Kompletní informace o valných hromadách obecně najdete ZDE. Celou tiskovou zprávu si můžete přečíst ZDE.

tisková zpráva, wd