Projekty

Developer JRD postaví Rezidenci Červený dvůr s energeticky úspornými byty

Společnost JRD plánuje postavit nový komorní projekt Rezidence Červený dvůr s 15 energeticky úspornými byty. V moderní architektuře luxusního bytového domu se prolnou funkcionalistické prvky s detaily, které jsou charakteristické pro stavby ve Středomoří. Výstavbu projektu s platným územním rozhodnutím v Praze 10-Strašnicích plánuje developer zahájit na podzim 2017 a dokončit na podzim 2019. 

Název upomíná na barokní usedlost, která dříve stávala uprostřed dnes již zaniklých strašnických vinic. Nový komorní viladům vyroste v mírném svahu, citlivě zasazený do místní prvorepublikové vilové zástavby. Dům je rozdělený na tři plnohodnotná a dvě ustupující nadzemní podlaží a jedno podzemní, v němž jsou skryta garážová stání. Bytové jednotky budou v dispozicích 2 + kk až 6 + kk a velikostech 71 až 188 m². Ke každé z nich náleží předzahrádka nebo lodžie. Byty ve dvou posledních ustupujících podlažích budou disponovat velkou terasou s výhledem na vzrostlé stromy, které developer u projektu zasadí. Pro všechny rezidenty bude k dispozici venkovní plocha pro mytí kol či kočárků.

Architektonický koncept Rezidence Červený dvůr vypracovalo studio MS architekti. Snoubí se v něm funkcionalistické prvky s detaily, jež jsou přejaty z exteriérů středomořských vil. Vynikají mezi nimi především velká okna, bílá fasáda, balkony s proskleným zábradlím či prostorné terasy. Atmosféra Středomoří inspirovala rovněž designérku Simonu Fritz ze studia Simdesign, která se podílela na komplexním interiérovém řešení. Projekt se bude vyznačovat také kvalitními standardy základního vybavení interiéru.

Rezidence Červený dvůr – vizualizaceRezidence Červený dvůr – vizualizace interiéru

„Environmentálně šetrné byty v Rezidenci Červený dvůr jsou určeny pro zájemce, kteří upřednostňují soukromí a bydlení v lokalitě s jedinečnou atmosférou, ale vyhledávají rovněž moderní technologie a zdravé vnitřní prostředí. To získají díky zateplení, dřevěným oknům s izolačními trojskly, solárním panelům nebo automatickému systému řízeného větrání s rekuperací tepla. Za energie na vytápění zde navíc zaplatí až o 50 procent méně než v jiných novostavbách v České republice,“ konstatuje Pavel Krumpár, obchodní a marketingový ředitel JRD.

tisková zpráva